A Két Cica Konyhája

Bodza, egres és mandulás keksz

Bodza, egres és mandulás keksz

 

Az egres nem örvend osztatlan népszerűségnek, még azok körében sem, akiknek nem volt alkalmuk a bokrokon meredező méretes tüskékkel megismerkedni. Hírnevét alaposan megtépázta a menzákon a cipőtalp szárazságú marhahús mellé felszolgált lisztes-csomós, tejfölös valami, amit egresmártásnak gúnyoltak.

Én őrzök róla ennél szebb emlékeket is, de ez volt az első alkalom, hogy megpróbáltam kezdeni vele valamit a konyhában. Az eredmény egy bodzaszörppel ízesített, enyhén savanykás pohárkrém lett, amit - bár most mandulás kekszet ropogtatva fogyasztottunk el - szívesen felszolgálnék egy jól elkészített marhasült mellé is.

 

 

 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 206. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr253026396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kistestvér 2011.06.30. 10:31:50

Ez nagyon de nagyon finom!!!
És mindjárt 2 ezren leszünk:-)))

subidubidu 2011.06.30. 22:55:04

Szia,

Az egreskrém isteni lehet (bár én mártásnak is szeretem, a nagymamán nagyon jól készítette), de amit kérnék, az a képen látható mandulás keksz receptje.
Gyerekkorom kedvence volt a Pötyi mogyorós csók, és az kinézetre hasonlít. Hátha...
Köszönöm

sony 2011.06.30. 23:51:48

Az alma-egres kompót és a gyümölcsleves is nagyon finom, mi mindkettőt imádjuk :)

Müszélia 2011.08.08. 19:38:49

egres a legjobb a bokorról szedve, csak sajnos, kerti poloskák. ahol egyszer elmásztak a dögök... és nem is lehet észrevenni, csak amikor már benne van a szádban. eek, ouch.
süti beállítások módosítása