A Két Cica Konyhája

Variációk egy tésztára

Variációk egy tésztára

 

Sárgabarackos lepény dióval és porcukorral, 20 perc alatt.

Ez a rendkívül egyszerű, leveles tésztából készült lepény nem először szerepel a blogon, de eddig csak sós változatokat tettem fel. Nos, a gyümölcsszezon alkalmából kipróbáltam friss sárgabarackkal is, és sokadszorra meg kellett állapítanom: nem sok jobb dolog van a világon ennél a tésztánál. Az is fontos, hogy viszonylag jó minőségben meg is lehet venni - általában nem vagyok a készételek híve és vásárlója, de a praktikum is helyet követel magának a szempontok között, és ez valóban az. Így tartható a húsz perces elkészítési idő.

 

Hozzávalók:

- 250 g leveles tészta

- 10-12 db érett, felezett sárgabarack

- ugyanennyi felezett dióbél

- 3 evőkanál sárgabaracklekvár

- porcukor a beszóráshoz

 

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztalapot egy tepsibe simítjuk, és megkenjük sárgabaracklekvárral úgy, hogy 2 cm-es pereme maradjon. A felezett sárgabarackokat vágott felükkel felfelé rásorakoztatjuk a lekvárral bekent felületre, és a magok helyére felezett dióbelet teszünk. Az egészet alaposan megszórjuk porcukorral, és a sütőben aranybarnára sütjük (kb. 15 perc). Így a pereme szépen feljön, viszont a barack még nem ereszet túl sok levet, viszont a cukor enyhén rákaramellizálódik a tetejére. Frissen finom!

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr493035410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása