A bögrés sütiknél nincs egyszerűbb a Földön: ez a változat szinte elronthatatlan, és garantáltan készen van fél óra alatt. Friss gyümölccsel még nyáriasnak is tekinthető, bár kalóriaszegénynek a csoki és a mandula miatt semmiképpen. Én nyírfacukorral készítettem, hogy a legnagyobb kalóriabombát minimalizáljam: szerencsére ugyanolyan finom lett.
Hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre nyírfacukor
100 gramm szeletelt mandula + fél maréknyi a beszóráshoz
1 csomag sütőpor
4 egész tojás
8 evőkanál olívaolaj
10 evőkanál tej
+
250 gramm meggy (megmosva, leszárítva)
100 gramm sütésálló csokipasztilla
A hozzávalókat összekeverjük, és egy olajozott, lisztezett tepsibe öntjük. A meggyet és a csokit a tetejére szórjuk, és meghintjük szeletelt mandulával. 3 percig 220 fokon, majd további 20 percig 180 fokon sütjük. Kihűlés után szeleteljük, és már el is fogyott!