A Két Cica Konyhája

A gombás melegszendvics evolúciója - 1.

A gombás melegszendvics evolúciója - 1.

 

 

A gombás melegszendvics valamikor a ’80-as években került először a tányéromra: akkor még egy kétkilós kenyérből levágott emberes szeleten, jó sok besamellel, némi gombával, reszelt trappistával és ketchuppal - amivel szintén akkortájt ismerkedtünk. Két gimnazista meg tudott belőle ebédelni, és ki is tudta fizetni (zsebpénzosztás után). Mi a húgommal nagyon rákaptunk, így a Mami is elkezdte gyártani otthon, ő hosszában felvágott zsúrkenyérrel készítette, jó sok dinsztelt gombával, petrezselyemmel, amit kikevert a tojással és a reszelt sajttal. Ez a zsúrkenyeres megoldás a jobb presszókban, borozókban is elterjedt –aztán jöttek a kilencvenes évek, a zsúrkenyér helyett a bagett, majd a toast, végül szegény gombás szendvics egyszerűen kiment a divatból.
 
Mostanában gyakran eszembe jutott, és elkezdtem keresni a kávéházak étlapján. Örömmel fedeztem fel, hogy megtalálható. Szülővárosomban járva pedig egy igazi „békebeli” változatot sikerült kifognom, amit úgy éltem meg, mint egy időutazást, és eldöntöttem: a közeljövőben szisztematikusan végigeszem az összes utamba kerülő változatot.
 
Tehát íme, egy gombás szendvics „klasszik”, Mosonmagyaróvár, Óvárosi Kávéház:

 

 

 

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr113108828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M.Islander 2011.07.29. 11:19:32

a recept hozzáférhető?
évek óta keresem a klasszikus gombás melegszendvics összetevőit...

Sákif za morro? 2011.07.29. 12:51:26

@mikael: Én a Matchban szoktam venni, Globus márkájú. Nekem az az etalon. Tekintve hogy utálom a gombát... :-DDD

M.Islander 2011.07.29. 14:01:54

@Ben Zinkoot:
egyszer olvasd el, hogy miből készült (), és rájössz, hogy érdemes megszerezni a receptet

Micir 2011.07.29. 20:37:46

gomba?... nem koszi...

Müszélia 2011.07.30. 19:50:28

nem melegszendvics, de annál is jobb. gombák szeletelve, olajban sütve-párolva, só, bors és kövezzetek meg, erős pista társaságában. tőlem rá lehetne rakni szendvicsre is, de jó ez magában esetleg penne féle tésztával.
tejfel se árt senki. 5 perc alatt megsül, ami nagy előny.
süti beállítások módosítása