A Két Cica Konyhája

Nutellás habtorta

Nutellás habtorta

Anna mindenekelőtt alaposan szemügyre vette a csokifigurákat, majd feltette velük kapcsolatos kérdéseit - csak ezt követően volt szabad megkóstolni a tortát.

 

 

Ha körülnézek itt a blogon (és magam körül), jól látszik, hogy mostanában többet vendégeskedem, mint főzök. De akármilyen esős, erről szól a nyár: az ember mindenkit meglátogat, akire egész évben nincs ideje. Ez a torta sem az én konyhámból került ki, de annál lelkesebben ettem: Mihola Ági készítette két hete, Balatonalmádiban, a kedvezményezett, Anna pedig összevont születés- és névnapjára kapta.
 
 
Nutellás habtorta / Stahl Judit könyvéből
 
 
Hozzávalók:
20 dkg csokis keksz,
10 dkg vaj,
20 dkg tejcsokoládé,
20 dkg étcsokoládé,
1 dl rum,
20 dkg nutella,
6 dl hideg tejszín,
a tetejére 12 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
a tortaforma előkészítéséhez néhány csepp olaj.

Elkészítés:
1. Kenőecsettel nagyon vékonyan kiolajozunk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát, majd a vajat folyósra olvasztjuk a mikróban vagy a tűzhelyen, és kihűtjük. Erős turmixgépben, illetve mozsárban finomra törjük a csokis kekszet, elkeverjük a vajjal, és egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tortaforma aljába.
2. A tejcsokit és az étcsokit apróbb darabokra tördeljük, és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a Nutellával meg a rummal. Megvárjuk, amíg kihűl, ezalatt a hideg tejszínből a szokásostól eltérően nem kemény, hanem csak lágy habot verünk a robotgéppel. A csokis-Nutellás krémet fakanállal összeforgatjuk a tejszínhabbal, ráöntjük a kekszmorzsára, és a tortát 1 éjszakára betesszük a hűtőbe.
3. Tálaláskor forró vízbe mártott, szárazra törölt késsel körbevágjuk, majd leemeljük róla a kapcsos karimát, és viszonylag vastagon meghintjük cukrozatlan kakaóporral.
 
 
Ágica a következő kiegészítést fűzte a recepthez:  “én nem tettem bele rumot (sem aromát), mert összekapta az olvasztott csokimat és kezdhettem elölről az egészet. Az eredeti receptben fele-fele a tej- és étcsoki, de mivel elsősorban a gyerekeknek csináltam a tortát, ezért nálam 3:1 arányban nyert a tejcsoki. Na meg a csokiskeksz is helyettesíthető akár mással is, én tettem bele a Győri Édes teljes kiőrlésűből is. És ennek a tetejére pedig tettem meggybefőttet, ami az eredeti receptben szintén nem szerepel. S a legvégén pedig díszítésként rákerültek a formában kiöntött csokifigurák.”
6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr743131468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

telemarketinges 2011.08.07. 18:37:05

úúúh.... de kár, hogy refluxom van. itt van minden mi csak kell a boldogsághoz :/

mabel_wheeler 2011.08.07. 19:50:46

nem is emlékszem, mikor ettem utoljára nutellás habtortát!

eszkis 2011.08.07. 22:03:04

nálunk a kekszre kerül egy szép vastag réget jó savanyú ringlólekvár - nagyon szépen ellensúlyozza a torta édességét, sztem így az igazi.

ellentengernagy 2011.08.08. 07:46:00

Ezt ki kell próbálnom :))))

Micir 2011.08.08. 11:01:04

Nagyon jol hangzik es a ferjem amugy is nutella rajongo. :)
En viszont ugyetlen vagyok, inkabb kelyhekbe teszem, mint tortaformaba. Meggyel! Ez kulonosen tetszik benne. :)

Müszélia 2011.08.08. 19:32:02

szép látvány, de remélem, nem kell megenni.
süti beállítások módosítása