A töltött karalábé hagyományosan tavaszi étel, hiszen az elsők között válik fogyaszthatóvá az idényzöldségek közül - hússal töltött változata nekem is a kedvenceim közé tartozik. Ilyenkor, nyár végén már általában túl nagy és „fás” az ily módon való felhasználáshoz, de a helyzet nem reménytelen: gondos válogatás után lehet találni puhára párolható, szép darabokat. Bár a júliusi hidegben már a csülkös bablevesen gondolkodtam, a nyár visszatértével újra kedvem támadt valami nagyon könnyű, zöldséges fogáshoz. Így jutott eszembe ez a „nyári”, húsmentes töltött karalábé, amit a nagymamám szokott készíteni – én máshol még nem ettem ilyet. Az elkészítése nagyon egyszerű és gyors, önmagában fogyasztva könnyű fogás (bár a tejszínes mártás a fogyókúrázóknak nem ajánlható), és köretként sem tartozik a legnehezebbek közé.
Szavazz Te is A Két Cica Konyhájára Goldenblogon: http://goldenblog.hu/szavazas.aspx?bId=1266 - Köszönjük!