A Két Cica Konyhája

Éljen a gasztrofusi!

Éljen a gasztrofusi!

 

Ez az örökbecsű kifejezés nem saját találmány: tavaly a blogom indulása után néhány héttel a Magyar Hírlap online kiadása kritikát közölt rólunk, amiből megpróbáltam hasznossá tenni azt, amit lehet. Nos, ez nagyjából ebben a szóban merült ki – azóta így hívok mindent, amit a hűtőből-kamrából ütök össze. Ha jól belegondolok, hálás lehetek nekik, bár azt, hogy a macskáimat szőrös dögöknek nevezték, nem hiszem, hogy meg tudom bocsátani…

 

Tehát a mai termék: karfiolos sajtfelfújt szerecsendióval és földimogyoróval. Az alapötletet egy krumplis sajtfelfújt adta, amit régen Hóvirág sajttal készítettünk. Hát most „újragondoltam” a hűtő tartalmának függvényében, és fogyasztás után úgy döntöttünk, megjegyezzük a receptet…  (A gasztrofusi varázsa alapvetően abban áll, hogy ezek egyszeri, megismételhetetlen örömök, mert utólag senki nem tudja felidézni, mit tettünk bele).

 

Vegáknak főétel, húsevőknek köret, de mindenképpen finom!

 

 

 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 156. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr913263381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Müszélia 2011.10.02. 08:20:14

akkor most egy indiai.
2 közepes karfiol
10 deka zöldborsó
1 kiskanál cukor
fél citrom leve
1 zöld erőspaprika
3 evőkanál kókuszreszelék
1 csomó petrezselyem vagy korianderlevél
ghí vagy olaj a sütéshez

mártáshoz:
2 kg paradicsom
1 evőkanál vaj
1 kiskanál liszt
2 nagy krumpli
csipetnyi pirospaprika és cukor
kevés só

Főzzük meg a karfiolt egészben és a borsót. Őröljük össze a zöld erőspaprikát, kókuszreszeléket, cukrot, sót, petrezselymet, keverjük el citromlével. Ezt a keveréket tömködjük a karfiol rózsái közé. A borsót tegyük félre.
Főzzük meg, passzírozzuk át a paradicsomot. A vajban pirítsuk meg a lisztet, adjunk hozzá fél dl vizet, a paradicsomsürítményt, és főzzük egy percig. Tegyük bele a sót, cukrot, és ha nagyon sűrű lenne, egy kevés vizet. A krumplit süssük ki szalmakrumplinak.
Tálalás előtt öntsük a forró mártást a karfiolra, díszítsük a zöldborsóval és a szalmakrumplival.

Az indiaiak mindent ghíben sütnek ki, ami számomra rossz ízű, olajjal szoktam kiváltani.

Micirka 2011.10.02. 20:36:50

Nagyon tetszik! Ki fogom probalni... es meg krumpli nelkul is el tudom kepzelni, mondjuk retesnek.
süti beállítások módosítása