Tudom, hogy van még néhány hetünk, de kicsit beleuntam a saját desszert-repertoáromba, ezért elkezdtem a kísérletezést, mert az ünnepek alatt nem szeretek kipróbálatlan receptekkel előállni. Ez a fehércsoki bevonatú mandulagolyó a múlt vasárnap, délutáni tévénézés közben született.
Szeretem az ehhez hasonló csemegéket – a puncsgolyóból kiindulva a végtelenségig lehet variálni az összetevőket, és még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni. Fehércsoki bevonattal most kísérleteztem először, és a tartalmát is ehhez próbáltam hozzáhangolni. A bevonatot még gyakorolni kell, mert kicsit ragadós lett, de a receptet megtartjuk.
Hozzávalók:
- 200 g finomra darált mandula
- 4 darab mandulás keksz ledarálva
- 15 darab cukrozott cseresznye, plusz 5 darab apróra vágva
- 5 evőkanál cukorszirup a cukrozott cseresznyéről
- 5 cl cseresznyepálinka
- 100 g fehér csoki
- 2 evőkanál vaj
A mandulát, a darált kekszet, az apróra vágott cukrozott cseresznyét, a cukorszirupot és a pálinkát összekeverjük. A masszából golyókat formálunk, a közepébe téve egy-egy egész cukrozott cseresznyét, és fél órára a hűtőbe tesszük. A fehér csokit felolvasztjuk a vajjal, és bevonjuk vele a mandulás-cseresznyés csemegénket (ha a fehér csoki túlságosan ragad, tegyünk hozzá 1-2evőkanál vizet).