Tegnap elbüszkélkedtem vele a Facebookon, hogy ma a 21. Országos Marketing Konferencián tartok előadást a Két Cica Konyhájáról (Hogy kerül a macska a konyhába? címmel). De kedves törzsolvasónk, Rácz Péter jelezte, hogy kevesebbet beszéljek a főzésről, és inkább gyakoroljam. Tulajdonképpen igaza van, ezért gyorsan nekiálltam, és amíg nem leszek itthon, egy két összetevőből álló házi feladatot kaptok. Igazi vendégváró fogás: gondos előkészítés után pillanatok alatt elkészíthető, akár a meghívottak jelenlétében is (de a gondos előkészítést egy nappal előbb el kell kezdeni)!
Hozzávalók (6 személyre):
600 g marhacomb csíkokra vágva
Pác:
2 zöld csípős paprika
5 szál zöldhagyma
5 gerezd fokhagyma
4 szál friss koriander + 2 kávéskanál koriandermag
2-2 szál friss oregano és majoranna
2 kávéskanál szekfűbors
1 citrom leve
1/4 csésze szójamártás
1 kávéskanál barna cukor
1 káváskanál frissen őrölt fekete bors
Olívaolaj
Só
A felaprított zöldségeket és fűszereket összekeverjük, felöntjük olívaolajjal. Rétegelve a csíkokra vágott hússal egy jól zárható edénybe tesszük, majd egy éjszakára a hűtőbe kerül.
A pácból kivéve adagonként a wokban megsütjük.
Parmezános répa
1 kg közepesen vastag sárgarépa felkarikázva
4 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
100 g frissen reszelt parmezán
só, frissen őrölt fekete bors
A répát sós vízben megfőzzük. A fokhagymát az olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a bazsalikomot és a parmezánt, és együtt sütjük egy-két percig, majd hozzákeverjük a répakarikákat.
Wokban kisütött marhahúscsíkokkal tálaljuk, a vegetáriánusok pedig imádni fogják a répát egy kis salátával.
Elindult az új blogom, a Szépségtapasz – ha érdekel az egészség, a szépségápolás és az, hogy adom le, amit a Két cica konyháján felszedek, kattints ide! |