A Két Cica Konyhája

Paszternákleves almával

Paszternákleves almával

 

A paszternák elvileg divatba jött az utóbbi években, de ahhoz nem eléggé, hogy mindenhol árulják: a Fény utcai piacon egy őstermelőnél van csak, aki (majdnem) aranyáron adja. Mivel nagyon szeretem, elhatároztam, hogy a magam eszközeivel reklámozni fogom, hogy nagyobb legyen rá a kereslet – a többi árus azt mondja, azért nem ültetnek, mert nem keresi senki.
 
Egy, a petrezselyemhez megszólalásig hasonlító gyökérzöldségről beszélünk, ami sokkal húsosabb és fűszeresebb az előbbinél, az íze édeskés, nyersen és sütve-főzve is isteni. Most egy (tényleg) 20 perces levest készítettem belőle, mert egyéb erényei mellett gyorsan megpuhul.
 
Hozzávalók:
 
-          2 evőkanál olívaolaj
-          1 evőkanál vaj
-          2 nagyobb paszternák
-          2 savanykás zöld alma
-          1 fej vöröshagyma
-          1 csomó friss petrezselyemzöld
-          1 liter zöldség alaplé
-          1 doboz tejföl
-          só, őrölt fehér bors
-          2 szelet szikkadt kenyér
-          1 gerezd fokhagyma
 
A vajat és az olívaolajat összemelegítjük, és megpároljuk benne az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt paszternákot, és enyhén megpirítjuk, majd felengedjük az alaplével. Beletesszük a meghámozott, gerezdekre vágott almát, megsózzuk és puhára főzzük. Akkor levesszük a tűzről és pépesítjük a levest. Belekeverjük a tejfölt, és újra felforraljuk. A fehér borsot és a petrezselyemzöldet a végén, a tálalás előtt adjuk hozzá.
Miközben fő a leves, két szelet szikkadt kenyeret megpirítunk, és mindkét oldalát bedörzsöljük fokhagymával. Kockákra vágjuk, és fogyasztás előtt a leveshez adjuk.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr463571668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalandfereg 2012.01.18. 09:09:14

Velem történt már olyan, hogy a tálcás leveszöldség csomagban paszternák volt fehérrépa helyett. Mondjuk nem bántam...
süti beállítások módosítása