Egy újabb kitörési kísérlet a bűvös krumpli-rizs-tészta köretháromszögből: kuszkusz édesen, csípős csirkeszárnyakkal. Én nagyon szeretem a szárnyacskákat ropogtatni, és nem is szoktam lebőrözni, így kalóriaszegénynek igazán nem mondható a fogás, de annál finomabb. A kuszkusz elkészítése pedig nagyon egyszerű: ennek a változatnak például bárki nekivághat, aki sikerrel kikeverte élete első limonádéját.
Citromos kuszkusz
Hozzávalók:
1 liter víz
100 g mazsola
2 citrom héja és leve
1 evőkanál méz
½ kávéskanál tengeri só
¼ kávéskanál fehér bors
2 evőkanál olívaolaj
100 g pirított mandula
450 g kuszkusz
A vizet felforraljuk a mazsolával, majd beletesszük a citromhéjat, a sót, borsot, a mézet, végül a kuszkuszt, és 20 percre légmentesen záródó edénybe tesszük. Ezt követően hozzákeverjük az olívaolajat, és a citromlét, majd a mandulát.

Csípős csirkeszárnyak
Hozzávalók:
500 g csirkeszárny
5 evőkanál chili szósz
5 evőkanál szójaszósz
5 evőkanál olaj
só (ízlés szerint)
A csirkeszárnyakat 3 részre vágjuk – a két nagyobbat felhasználjuk, a szárnyvégekkel pedig megörvendeztetjük a macskákat. Besózzuk és félretesszük. Az olajat összekeverjük a chili- és a szójaszósszal, és bekenjük vele a csirkeszárnyakat, majd egy órára a hűtőbe tesszük őket.
Ezt követően egy tűzálló tálba rendezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.
