A Két Cica Konyhája

Forralt cider körtével

2012.1.23. 19:38
Forralt cider körtével

 

Imádom a forralt bort, a puncsot, de ezekből mégsem ihatok annyit, amennyit szeretnék: végül is alkoholról van szó. De szerencsére figyelemmel kísérek más gasztroblogokat is, és Mirelle írt róla karácsony előtt, hogy ő forralt cidert készített. A cider a nyári kedvenceim közé tartozik, de most vettem néhány üveggel: míg a bor alkoholtartalma 10-11 %, a cideré 4,5 %, ami a forralással még csökken, tehát nyugodtan megihatok belőle egy-egy csészével akár egy hétfő este is…
 
 
Hozzávalók:
 
-          7 deci körte cider (Somersby)
-          2 evőkanál barna cukor
-          1 körte hámozva, kockákra vágva
-          4-5 szem kardamommag
-          1 narancs és 1 citrom héja, vékonyan lehámozva
 
         
A cukrot egy lábosba szórom, és felhevítem. Mikor elkezd karamellizálódni, beleteszem a hámozott, darabolt körtét és elkeverem, hogy az olvadt cukor bevonja a gyümölcsöt. Mikor a körtedarabok elkezdenek puhulni, felöntöm a ciderrel. Beleteszem a narancs- és citromhéjat, majd a kardamomot, és lassú tűzön 10-15 percig főzöm. Miután levettem a tűzről, kiszedem belőle a kardamommagot, és a gyümölccsel együtt poharakba szedem. Egy kis veszélytelem öröm munka után, munka előtt…

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr353741622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása