
Vilmos herceg kedvence is áldozatául esett kis hobbimnak, miszerint minden csokoládés desszertet kipróbálok fehér csokiból is. Először mandulával akartam készíteni, majd mégis a kókusz és a cukrozott cseresznye mellett döntöttem. Mivel a fehér csoki több cukrot tartalmaz, mint az eredetihez használt fekete, és a cseresznye is édes, nem tettem hozzá további cukrot – így is elég édes lett.
Hozzávalók:
- 350 g vajas teakeksz
- 200 g fehér csokoládé + 50 g a bevonathoz
- 150 g puha vaj
- 100 g kókuszreszelék + 2 evőkanálnyi a beszóráshoz
- 100 g cukrozott cseresznye
- 1 tojás
Egy 23 cm-es tortaforma oldalát kivajazzuk, az alját kibéleljük sütőpapírral. A kekszet durvára daráljuk. A vajat habosra keverjük. Olvasszuk fel a csokoládét vízgőz felett és keverjük bele a vajat, majd ha felolvadt, hozzáadjuk a felvert tojást és vízgőz felett simára keverjük a masszát. Ezután keverjük hozzá a kekszdarabokat, majd a kókuszreszeléket és a cukrozott cseresznyét. A masszát simítsuk bele az előkészített tortaformába, és kb. 3 órára tegyük a hűtőbe.
Ezután olvasszuk fel a tetejére szánt 50 gramm csokoládét. A tortát vegyük ki a tortaformából, és kenjük a tetejére a felolvasztott csokit, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel. Tegyük vissza a hűtőbe, míg a csoki megszilárdul, és fogyaszthatjuk.