A Két Cica Konyhája

Hercegi vőlegénytorta fehérben

Hercegi vőlegénytorta fehérben

 

Vilmos herceg kedvence is áldozatául esett kis hobbimnak, miszerint minden csokoládés desszertet kipróbálok fehér csokiból is. Először mandulával akartam készíteni, majd mégis a kókusz és a cukrozott cseresznye mellett döntöttem. Mivel a fehér csoki több cukrot tartalmaz, mint az eredetihez használt fekete, és a cseresznye is édes, nem tettem hozzá további cukrot – így is elég édes lett.

 

Hozzávalók:

-          350 g vajas teakeksz

-          200 g fehér csokoládé + 50 g a bevonathoz

-          150 g puha vaj

-          100 g kókuszreszelék + 2 evőkanálnyi a beszóráshoz

-          100 g cukrozott cseresznye

-          1 tojás

 

Egy 23 cm-es tortaforma oldalát kivajazzuk, az alját kibéleljük sütőpapírral. A kekszet durvára daráljuk. A vajat habosra keverjük. Olvasszuk fel a csokoládét vízgőz felett és keverjük bele a vajat, majd ha felolvadt, hozzáadjuk a felvert tojást és vízgőz felett simára keverjük a masszát. Ezután keverjük hozzá a kekszdarabokat, majd a kókuszreszeléket és a cukrozott cseresznyét. A masszát simítsuk bele az előkészített tortaformába, és kb. 3 órára  tegyük a hűtőbe.
 
Ezután olvasszuk fel a tetejére szánt 50 gramm csokoládét. A tortát vegyük ki a tortaformából, és kenjük a tetejére a felolvasztott csokit, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel. Tegyük vissza a hűtőbe, míg a csoki megszilárdul, és fogyaszthatjuk.
 
 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr613964183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anna333 2012.01.29. 11:24:16

Nem szeretem a fehér csokit, de nagyon szép a tál, amire tetted.
süti beállítások módosítása