Ifjúkorunk kedvenc étele volt: a barátaimmal közös albérletben a pizzán kívül ez került a leggyakrabban az asztalra. Akkor nem az volt a legfontosabb szempont, hogy jó alapanyagokból készüljön, hanem hogy jó sok legyen, és legyen mellé vörösbor.
Ezt követően évekig eszembe sem jutott, csak az utóbbi időben került vissza az „étlapra”, és most néztem utána, hogyan kell jól elkészíteni. Nekem ezekkel az arányokkal ízlik a legjobban: tudom, hogy eredetileg több babot tesznek bele, de én inkább kiváltom a felét kukoricával, és nem teszek bele a főzővízből sem, mert attól olyan lesz, mint egy barna babfőzelék. A fahéj, mint fűszer, talán szemet szúrhat: ezt Jamie Olivernél olvastam, és nekem bejött.
Persze még mindig igazi „bulikajának” tartom, mert kis mennyiséget úgysem lehet belőle készíteni, és mégsem ehet az ember egy hétig babot...