Hát ez sem az a nagyinál megszokott, habkönnyű piskóta, viszont hihetetlenül finom. Mostanában rákaptam ezekre az angolszász süteményekre, melyek távolról sem olyan szépek, mint a mieink, és ennek többek között az az oka, hogy sokkal több alapanyagot zsúfolnak bele tésztába. Így az nem jön fel egyenletesen, szép magasra, nem lesz habos, könnyű a belseje, mint a nagyi 8 tojásos házi piskótája, viszont minden falat egy élmény. Én még mindig a kamrai készletek kiürítésével vagyok elfoglalva: aszalt datolya és téli körte kipipálva…
Ehhez a tortához a fotózás után még főztem egy vaníliaöntetet - na azzal volt igazán tökéletes!
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography
A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 170. OLDALÁN TALÁLOD.
MEGRENDELHETŐ ITT.