A Két Cica Konyhája

Fóliában sült fogas

Fóliában sült fogas

 

 Életem első diétás menüjének egyik fontos eleme ez a fóliában sült fogas. Korábban már szerepelt a blogon: tavaly karácsonykor készítettem először, lazaccal és papírban. Magam is meglepődtem, mennyire más ez a fogás fogassal - de a halakkal még csak ismerkedési stádiumban vagyok, valószínűleg sok meglepetés ér még a halfélék használata során. Az eredeti változathoz képest újdonság, hogy alma is került a csicsókapürébe. Ha van kedvetek, próbáljátok ki, tényleg nagyon könnyű és finom.

 

Hozzávalók:

 

-          4 szelet fogasfilé
-          1 kaliforniai paprika kimagozva, felszeletelve
-          4 cm friss gyömbér, reszelve
-          1 nagy édesköményhagyma szeletelve + a zöldje a díszítéshez
-          1/2 zöld erős paprika karikázva
-          1 póréhagyma, felkarikázva
-          2 teáskanál szójaszósz
-          olívaolaj, só, őrölt fekete bors, vaj
-          1 kg csicsóka
-          1 nagyobb zeller
-          1 alma
-          zellerzöld
 
 
Az olajon megpirítjuk a gyömbért és az édesköményt, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, és 5 percig együtt sütjük, és a végén belekeverjük a szójaszószt. Ezt követően 4 adagra osztva sütőpapírra vagy alufóliára halmozzuk, rátesszük a sózott, borsozott halszeleteket, egy-egy darab mogyorónyi vajat, összecsomagoljuk és tepsibe téve 20 percig, 200 fokos sütőben sütjük.
 
A zellert, az almát és a csicsókát megtisztítjuk, és felaprítva, kevés sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, pépesítjük és egy kevés vajat és zellerzöldet keverünk hozzá. Amint elkészül a hal, frissen tálaljuk.
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr544352859

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.06. 10:48:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása