Életem első diétás menüjének egyik fontos eleme ez a fóliában sült fogas. Korábban már szerepelt a blogon: tavaly karácsonykor készítettem először, lazaccal és papírban. Magam is meglepődtem, mennyire más ez a fogás fogassal - de a halakkal még csak ismerkedési stádiumban vagyok, valószínűleg sok meglepetés ér még a halfélék használata során. Az eredeti változathoz képest újdonság, hogy alma is került a csicsókapürébe. Ha van kedvetek, próbáljátok ki, tényleg nagyon könnyű és finom.
Hozzávalók:
- 4 szelet fogasfilé
- 1 kaliforniai paprika kimagozva, felszeletelve
- 4 cm friss gyömbér, reszelve
- 1 nagy édesköményhagyma szeletelve + a zöldje a díszítéshez
- 1/2 zöld erős paprika karikázva
- 1 póréhagyma, felkarikázva
- 2 teáskanál szójaszósz
- olívaolaj, só, őrölt fekete bors, vaj
- 1 kg csicsóka
- 1 nagyobb zeller
- 1 alma
- zellerzöld
Az olajon megpirítjuk a gyömbért és az édesköményt, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, és 5 percig együtt sütjük, és a végén belekeverjük a szójaszószt. Ezt követően 4 adagra osztva sütőpapírra vagy alufóliára halmozzuk, rátesszük a sózott, borsozott halszeleteket, egy-egy darab mogyorónyi vajat, összecsomagoljuk és tepsibe téve 20 percig, 200 fokos sütőben sütjük.
A zellert, az almát és a csicsókát megtisztítjuk, és felaprítva, kevés sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, pépesítjük és egy kevés vajat és zellerzöldet keverünk hozzá. Amint elkészül a hal, frissen tálaljuk.