Parmezános répát gyakran készítek köretként marhahúsokhoz, de önálló könnyű fogásként, madársalátával is nagyon szeretem. Most viszont a tészta volt a kiindulópont: sajnos nem tudtam nem hazahozni. Sok nőhöz hasonlóan az egyik gyengém, ha egy megszokott tárgy, termék kicsinyített változatával találkozom – egyszerűen nem tudok neki ellenállni. És ez a mini farfalle ott kellette magát a szupermarket polcán már hetek óta, ráadásul szép narancsos színben pompázva a tésztához kevert sütőtöktől és sárgarépától. Most jött el a nap, mikor nem bírtam tovább: megvettem, ha már annyira akarja... Ezzel a parmezános répával kiegészítve nemcsak színben harmonizáló, hanem egyszerűen tökéletes kiegészítést kapott.
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography
A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 124. OLDALÁN IS MEGTALÁLOD.
MEGRENDELHETŐ ITT.