A Két Cica Konyhája

Pástétommal töltött tésztakosárkák

Pástétommal töltött tésztakosárkák

 Pástétom 010.JPG

 

 

Azt is mondhatnám, hogy pástétom újratöltve, és ez a szó szoros értelmében is igaz lenne: nemrégiben készítettem egy egyben sült változatot, ami nagyon finom lett, de a tészta a hosszú készítési idő és a gőzölés miatt nem lett finom, ropogós. Most kipróbáltam kis adagokban, és a töltelék összetételén is változtattam egy kicsit: a csirkemáj mellé egy kis pácolt csirkemell került, és a masszát elősütöttem, így a végleges elkészítéshez elég volt a tészta sütési ideje. A lilahagyma lekvárral kibéleltem a kosárkák alját: egy kis rukkola salátával tökéletes hétvégi reggeli lett belőle.

 

 Pástétom 011.JPG

 

 

Hozzávalók (12 db):

 

-          2 csomag leveles tészta

-          350 g csirkemell filé

-          350 g csirkemáj (szív nélkül)

-          2 tojás

-          2 evőkanál baromfizsír

-          1 deci sűrű tejszín

-          só, bors

-          őrölt rozmaring, kakukkfű, zöldbors

-          1 gerezd zúzott fokhagyma

-          5 evőkanál olaj

-          adagonként 1 teáskanál lilahagyma lekvár

-          rukkola és balzsamecet a tálaláshoz

 

 

A csirkemájat megtisztítjuk, a csirkemellet csíkokra vágjuk. Megsózzuk, fűszerezzük, beleforgatjuk az olajba, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Egy serpenyőbe öntjük a bepácolt húst az olajjal együtt, félig átsütjük, majd pépesre daráljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a baromfizsírt és a két felvert tojást, és alaposan összekeverjük.

A leveles tésztát kinyújtjuk, és laponként 6, kb. 10 centi átmérőjű kört szaggatunk ki belőle, amivel kibéleljük az előzőleg kiolajozott muffin formát. Az aljára teszünk egy teáskanál lilahagyma lekvárt, majd rákanalazzuk a májas krémet.

170 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt sül meg. Kevés, balzsamecetes rukkolával tálaljuk.

 

 

 Pástétom 012.JPG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr814707919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása