A Két Cica Konyhája

Őszibarackos pulykacurry

Őszibarackos pulykacurry

 YI5M1054.jpg

 

 

Az augusztusi, nagymarosi közösségi főzés olyan jó élmény volt, hogy alig vártam a lehetőséget, mikor megismételhetem. Végre eljött az alkalom: a Szimplában, a vasárnapi termelői piacon rendszeressé vált ez a program, jótékony küldetéssel kiegészítve: a kondérokban készült ételekből megebédelhetnek a piac vásárlói, és elégedettségük, lehetőségeik mértékében adakozhatnak egy becsületkasszába. A kassza tartalmát zárás után egy biciklis önkéntesekből álló csapat, a Budapest Bike Maffia eljuttatja egy rászoruló nagycsaládnak (ha nagyon nagy összeg gyűlik össze, megfelezik, és a másik felét a hajléktalan gyerekek óvodája kapja).

 

A bicajosok augusztusban vertek tanyát a Szimplában: eddig a látogatók terményadományokkal támogathatták a munkájukat – ezt természetesen most is megtehetik, ezeket a csomagokat a létminimum alatt élő nyugdíjasok, hajléktalanszállók kapják, természetesen még aznap, zárás után.

 

A főzési kapacitás a piacon két kondérra korlátozódik (ebből egy a kedvemért, Nagymarosról érkezik), és az elmúlt két hétvégén készült gulyás, majd lecsó. Így én újra a curry mellett döntöttem azzal a különbséggel, hogy ezúttal készül egy húsos változat is – ez az őszibarackos pulyka curry.

 

Mivel egyedül nem tudok megbirkózni 120 adag ételhez szükséges zöldség előkészítésével, az olvasóim segítségét kértem, és négy szuper csaj jelentkezett a feladatra – nagy áldozat ez a részükről, hiszen legkésőbb 8-ra ott kell lenniük. Így 11.30-tól várunk mindenkit szeretettel egy Szimpla-ebédre: a vegetáriánusok egy édes, sütőtökös zöldségcurryt kapnak, a húsevők pulykát őszibarackkal. Akinek kedve van beugrani segíteni, szeretettel várjuk már reggel, ebédre pedig a később ébredőket is! A részleteket az esemény Facebook oldalán olvashatjátok. Mivel mostanában több hasonló dologra készülök, a blog FB oldala mellett létrehoztam A Két Cica és Barátai csoportot: aki értesülni szeretne arról, hol, mikor „nyit ki” átmenetileg a Két cica konyhája, jelentkezzen be ide – így első kézből értesül az eseményekről.

 

Zsákbamacska helyett pedig íme, az őszibarackos pulykacurry receptje. Gyertek jót enni/jót tenni, finom lesz!

 

 

YI5M1047.jpg 

 

 

 

Az érkezők nagyjából ilyen hangulatra számíthatnak:

 

 

 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 87. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

 

Borító_kicsi.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr164794801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása