A Két Cica Konyhája

Currys-gyömbéres rakott csirke

Currys-gyömbéres rakott csirke

YI5M8676.jpg 

 

 

 

A múltkori NekedTerem meglepetéscsomag tartalmából készült utolsó recept következik. Mindközül ennek örültem a legjobban, mert bár ismerem és értékelem a csicsókát, viszonylag keveset használom. Ez a rakott csirke krémesen finom, szinte desszertszerű étel lett: a csicsókától és az almától édeskés, a currytől és a cayenne borstól erős. Ráadásul cukorbetegek és fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, a csicsóka inulin tartalma és kedvező élettani hatásai miatt.

 

 

 YI5M8683.jpg

 

Hozzávalók:

 

1 kicsontozott csirkemell

250 g mascarpone

1 tojás

só, cayenne bors

3 cm friss, reszelt gyömbér

3 evőkanál curry por

4 közepes méretű csicsóka

3 kisebb alma

50 g durvára darált mogyoró

 

 

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk, és néhány perc után grillserpenyőben mindkét oldalát átsütjük.

 

A húslét felfogjuk (a sütés után egy kevés marad a serpenyő redőiben), hozzáadjuk a mascarponét, a gyömbért, a tojást és a curryt és sima masszát keverünk belőle.

 

A csicsókát sós vízben félig megfőzzük, majd meghámozzuk és karikára vágjuk (kb. 7 mm vastagságúra). Az almát ugyanígy felkarikázzuk, a magházát kivágva héjastul használjuk.

 

Egy 23 cm átmérőjű, mély sütőtálat kibélelünk sütőpapírral, és rétegezve beletesszük a hozzávalókat: alulra kerül a csicsóka, rá az alma majd a csirke, közéjük kenjük az előkészített mascarpone krémet. Még egy ilyen réteg jön rá, majd a csicsókával fedjük be. A tetejére kent krémet még megszórjuk a darált mogyoróval, majd 160 fokos sütőben fél óra alatt megsütjük.  

 

 

 YI5M8687.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr574957223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása