A múlt héten megtartottam életem első hivatalos főzőkurzusát a Dunyha vendéglőben. Nagyon jó kis csapat jött össze, és legnagyobb meglepetésemre (bár karácsonyi, ajándékba adható édességeket készítettünk), egy férfit is üdvözölhettünk a résztvevők között.
A program a következő volt:
- Fűszeres, karamellás tojáslikőr
- Narancslekvár
- Illatos teazselé
- Praliné
- Angol vajas keksz
A résztvevők hitetlenkedtek, hogy készül el mindez három óra alatt. Nagyon örülök, hogy sikerült bebizonyítanom nekik: ezek valójában egyszerű, könnyen megvalósítható finomságok, és akár egyedül is elkészíthetők ugyanennyi idő alatt. A receptek egy része már szerepelt a blogon, amelyik mégsem, ezen a héten sorra kerül (ma a narancslekvár).
Kedvcsinálónak nézzétek meg a kurzuson készített fotókat:
A nagy sikerre való tekintettel kitűztük a következő két kurzus időpontját, és azok témáját (ezekre karácsonyi ajándék-kupon vásárolható):
2013.Január 16: Kedvenceink egészségesen
Ideális program azoknak, akik nem akarnak lemondani a hagyományos magyar ízekről. Nálunk konkrét recepteken keresztül tanulhatnak meg új technikákat, ismerhetnek meg helyettesítő alapanyagokat, hogy a család kedvenceit a megszokott ízekben, de kalóriaszegényebb változatban varázsolhassák az asztalra.
2013.február 20: Egy lépésre a rántottától – alapkonyha nőknek és férfiaknak
A kurzus során egy konkrét menüsoron keresztül megtanuljuk a legegyszerűbb receptek egy fokkal bonyolultabb, de tízszer attraktívabb változatát, melyek ugyanannyi idő alatt elkészíthetők: készítünk tíz perces tojásételt, salátakölteményt, levest, tésztát, libacombot és isteni desszertet is.
A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 230. OLDALÁN TALÁLOD.
MEGRENDELHETŐ ITT.