A Két Cica Konyhája

Citromos habcsóktora

Citromos habcsóktora

YI5M7742.jpg

 

 

 

A blogon valaha szerepelt édességek közül az egyik legolvasottabb a csokis-mogyorós habcsókpite – ennek analógiájára készítettem el ezt a citromos habcsóktortát, ami egy sokkal könnyebb, és a műfaj szereplői között egészségesebb sütemény. Bár habcsókot nem lehet cukor nélkül készíteni, azért a tészta túróból és kukoricalisztből készül, és fő ízesítő eleme a fehérborsos citromhéj-befőtt. A tetejére vékony réteg gyömbéres citromzselé került, erre sütöttem rá a vékony habcsókréteget. Valójában e nélkül is megállja a helyét, de így lesz igazán érdekes. Ha cukorbeteg, vagy diétázó is fogyaszt belőle, elhagyhatjuk, és a tészta készülhet valamilyen cukrot helyettesítő termékkel, például steviával.

 

 

 

 Hozzávalók:

 

250 g vaj

250 g porcukor

100 g citromhéj-befőtt + 4 evőkanál szirup

120 g túró

4 tojás, szétválasztva

80 ml tej

250 g kukoricaliszt

Fél csomag sütőpor

3 evőkanál gyömbéres citromzselé a tetejére

 

A habcsókbevonathoz:

 

2 tojásfehérje

100 g porcukor

1 teáskanál citromlé

 

 

Vajazzunk ki egy 23 cm-es tortaformát, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

 

Keverjük habosra a vajat a cukorral. Adjuk hozzá citromhéj - befőttet, a szirupot, a túrót, tojássárgáját, majd a tejet, és alaposan keverjük össze. Végül adjuk hozzá a lisztet és a sütőport is. A tojások fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot, és azt is keverjük a masszához. Öntsük a tortaformába, és egyenletes tűzön süssük 30 percig. Hagyjuk a formában félig kihűlni. Akkor kenjük a tetejére a gyömbéres citromzselét. A két tojásfehérjéből 100 g porcukorral és egy teáskanálnyi citromlével verjünk kemény habot, és simítsuk a tészta tetejére.  Tegyük vissza a sütőbe, és 160 fokon süssük további 20 percig.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr605190181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása