A Két Cica Konyhája

Spárga csőben sütve

2013.4.08. 07:30
Spárga csőben sütve

YI5M3166.jpg 

 

 

         

A tavasz (akár beköszönt meteorológiailag, akár nem) elhozza a piacra kedvenc zöldségeimet, ha kell, melegebb éghajlatról. Szerencsére imádom a tavaszi „zöldeket”: medvehagymát, turbolyát, spenótot, így sokat fogyasztok a valódi, helyi terményekből is.

 

De a spárgának nem tudok ellenállni. Hiába tudom, hogy ebben a hideg földben jó, ha júniusra lesz belőle hazai, hetente egyszer megveszem az importot is. Az idén különösen drága, remélem, rendbe jön az időjárás, és nem kell egész szezonban vagyonokat költeni rá. De az első spárga, az az első spárga… Most csőben sütve, csirkecombbal. Vasárnapi ebéd volt.

 

 

 YI5M3170.jpg

 

 

 YI5M3149.jpg

 

 

Sült csirkecombok

 

 

6 db csirke alsócomb

6 szelet bacon

1 gerezd fokhagyma

½ deci fehérbor

 

 

A csirkecombokat lebőrözzük, bedörzsöljük fokhagymával és besózzuk. Beletekerjük őket 1-1 szelet bacon-be, és egy serpenyőben fektetjük. Aláöntjük a bort, és fedő alatt puhára pároljuk őket. Akkor levesszük a fedőt, és „körbesütjük” a combokat, hogy a bacon mindenhol megpiruljon. a csőben sült spárgával tálaljuk.

 

 

 YI5M3165.jpg

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 148. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr705205866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása