A tavasz (akár beköszönt meteorológiailag, akár nem) elhozza a piacra kedvenc zöldségeimet, ha kell, melegebb éghajlatról. Szerencsére imádom a tavaszi „zöldeket”: medvehagymát, turbolyát, spenótot, így sokat fogyasztok a valódi, helyi terményekből is.
De a spárgának nem tudok ellenállni. Hiába tudom, hogy ebben a hideg földben jó, ha júniusra lesz belőle hazai, hetente egyszer megveszem az importot is. Az idén különösen drága, remélem, rendbe jön az időjárás, és nem kell egész szezonban vagyonokat költeni rá. De az első spárga, az az első spárga… Most csőben sütve, csirkecombbal. Vasárnapi ebéd volt.
Sült csirkecombok
6 db csirke alsócomb
6 szelet bacon
só
1 gerezd fokhagyma
½ deci fehérbor
A csirkecombokat lebőrözzük, bedörzsöljük fokhagymával és besózzuk. Beletekerjük őket 1-1 szelet bacon-be, és egy serpenyőben fektetjük. Aláöntjük a bort, és fedő alatt puhára pároljuk őket. Akkor levesszük a fedőt, és „körbesütjük” a combokat, hogy a bacon mindenhol megpiruljon. a csőben sült spárgával tálaljuk.
A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 148. OLDALÁN TALÁLOD.
MEGRENDELHETŐ ITT.