A tavasz (akár beköszönt meteorológiailag, akár nem) elhozza a piacra kedvenc zöldségeimet, ha kell, melegebb éghajlatról. Szerencsére imádom a tavaszi „zöldeket”: medvehagymát, turbolyát, spenótot, így sokat fogyasztok a valódi, helyi terményekből is.
De a spárgának nem tudok ellenállni. Hiába tudom, hogy ebben a hideg földben jó, ha júniusra lesz belőle hazai, hetente egyszer megveszem az importot is. Az idén különösen drága, remélem, rendbe jön az időjárás, és nem kell egész szezonban vagyonokat költeni rá. De az első spárga, az az első spárga… Most csőben sütve, csirkecombbal. Vasárnapi ebéd volt.
HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography
A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 148. OLDALÁN TALÁLOD.
MEGRENDELHETŐ ITT.