A Két Cica Konyhája

Gyors vacsora rozé mellé

Gyors vacsora rozé mellé

Spárgarőzse 015.JPG

 

 

 

 

Az elmúlt időszakban nem az elmélyült főzőcskézés és szép fotók készítésének napjait éltük: az országos katasztrófahelyzethez a személyes érintettség miatt sok aggodalom és jelentős stressz is járult. Tegnap este egy „megúsztuk, és nem a szó szoros értelmében” felsóhajtással zártuk a programot, és egy üveg rozé kinyitásával ünnepeltük. A vacsorakészítés inkább egy puzzle összerakásához hasonlított, mintsem főzéshez, de a rozéhoz illett, és gyorsan a tányérra került.

 

 

 Spárgarőzse 007.JPG

 

 

Spárgarőzse tésztabundában

 

 

Hozzávalók:

 

 

18 szál zöldspárga

200 g füstölt mozarella

18 szelet bacon szalonna

275 g leveles tészta (egy csomag)

 

 

A spárgákat megmossuk, lecsöpögtetjük, az esetleg fás végeket levágjuk. A mozarellát egy centi átmérőjű hasábokra vágjuk. A leveles tésztát hat, kb. 3 centi vastag csíkra daraboljuk. Három spárgát összefogva egy sajthasábbal, beletekerjük egy baconszeletbe, majd egy tésztacsíkba: így 6 „csomagocskát” kapunk, ami három felnőtt adag. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük (míg a tészta aranybarna lesz).

 

 

 Spárgarőzse 022.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr265355212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása