Az elmúlt időszakban nem az elmélyült főzőcskézés és szép fotók készítésének napjait éltük: az országos katasztrófahelyzethez a személyes érintettség miatt sok aggodalom és jelentős stressz is járult. Tegnap este egy „megúsztuk, és nem a szó szoros értelmében” felsóhajtással zártuk a programot, és egy üveg rozé kinyitásával ünnepeltük. A vacsorakészítés inkább egy puzzle összerakásához hasonlított, mintsem főzéshez, de a rozéhoz illett, és gyorsan a tányérra került.
Spárgarőzse tésztabundában
Hozzávalók:
18 szál zöldspárga
200 g füstölt mozarella
18 szelet bacon szalonna
275 g leveles tészta (egy csomag)
A spárgákat megmossuk, lecsöpögtetjük, az esetleg fás végeket levágjuk. A mozarellát egy centi átmérőjű hasábokra vágjuk. A leveles tésztát hat, kb. 3 centi vastag csíkra daraboljuk. Három spárgát összefogva egy sajthasábbal, beletekerjük egy baconszeletbe, majd egy tésztacsíkba: így 6 „csomagocskát” kapunk, ami három felnőtt adag. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 170 fokon 20 perc alatt készre sütjük (míg a tészta aranybarna lesz).