A hozzávalók megválasztásától függően készülhet 10 perc, vagy akár 10 óra alatt.
Az előbbi természetesen csicseriborsó konzervből és készen vásárolt curry fűszerpasztából áll. Az utóbbi esetében a szárított csicseriborsót beáztatjuk, majd megfőzzük, és lecsöpögtetve használjuk fel, a curry fűszerkeverék összetevői pedig a serpenyőnkben találnak egymásra.
Egy „curry-kompatibilis” háztartásban, mint például az enyém, nem okoz gondot a „hosszú” verzió választása, annál is inkább, mert időnként gyártok házilag csicseriborsó konzervet (a megfőzve lefagyasztott módszer csak akkor működik, ha hummuszt vagy falafelt szeretnénk készíteni belőle, mert kiolvasztás után porhanyósan szétesnek a szemek). A curry alap, a fűszerpaszta viszont akár dunsztosüvegben is eltartható, ha buborékmentesre keverjük, és a tetejére öntött olajréteggel elválasztjuk a levegőtől.
Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó
Fotó: Tóth Milán Photography