A Két Cica Konyhája

Csicseriborsó curry buggyantott tojással

Csicseriborsó curry buggyantott tojással

 csicseriborsó 001.JPG

A hozzávalók megválasztásától függően készülhet 10 perc, vagy akár 10 óra alatt.

Az előbbi természetesen csicseriborsó konzervből és készen vásárolt curry fűszerpasztából áll. Az utóbbi esetében a szárított csicseriborsót beáztatjuk, majd megfőzzük, és lecsöpögtetve használjuk fel, a curry fűszerkeverék összetevői pedig a serpenyőnkben találnak egymásra.

Egy „curry-kompatibilis” háztartásban, mint például az enyém, nem okoz gondot a „hosszú” verzió választása, annál is inkább, mert időnként gyártok házilag csicseriborsó konzervet (a megfőzve lefagyasztott módszer csak akkor működik, ha hummuszt vagy falafelt szeretnénk készíteni belőle, mert kiolvasztás után porhanyósan szétesnek a szemek). A curry alap, a fűszerpaszta viszont akár dunsztosüvegben is eltartható, ha buborékmentesre keverjük, és a tetejére öntött olajréteggel elválasztjuk a levegőtől.
csicseriborsó 004.JPG

 
csicseriborsó 002.JPG

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr375831382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása