Végigböjtöltem a húsvétot megelőző 40 napot: se hús, se édesség, se alkohol. Összességében véve nagyon jól esett (és azt a 4 kilót sem sajnálom, amit leadtam ez idő alatt), de a múlt héten már tényleg semmire nem tudtam gondolni a sonkán kívül. Ehhez képest vasárnap a második szelet után azt hittem, a fülemen jön ki, ha még egy falatot lenyelek. A kalácsból is elég volt már szombaton, és a bor sem esett jól...
Minden jel arra mutat, hogy kis kitérő után folytassam a diétát: ma például a nyuszi menüjét irigyeltem el, és a hűtőben árválkodó kelkáposztát dézsmáltam meg (jó, délután azért beugrottam a cukrászdába, de csak azért, mert holnap délelőtt marcipános sütit sütök az M1 Család-barát című műsorában, és nem volt itthon marcipán).
Ezt a wokban készült, kelkáposztás spagettit a költözködés során "találtam fel", de úgy tűnik, felkerül az "étlapra", a 20 perces receptek közé:
Hozzávalók (2 adag):
200 g spagetti tészta
6 nagyobb kelkáposzta levél
5 evőkanál szója olaj
1 gerezd fokhagyma, lereszelve
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál szezámmag
2 evőkanál szójaszósz
1 kávéskanál melaszos barna cukor
1. Egy fazékban vizet forralunk, megsózzuk, majd a tészta csomagolásán található útmutatást követve megfőzzük.
2. Közben egy wokban vagy vastag falú serpenyőben felhevítjük a szójaolajat. Megpirítjuk benne a kockákra vágott vöröshagymát.
3. Mikor a hagyma aranysárga színt kap, megszórjuk a szezámmaggal, és együtt pirítjuk.
4. Ha a szezámmag is enyhén megpirult, mellédobjuk a fokhagymát, megszórjuk a barnacukorral, és jól átkeverjük a masszát.
5. Beletesszük a szójaszószt is, majd a gyufaszál vékonyságúra szeletelt kelkáposzta leveleket.
6. Ezzel gyorsan átkeverjük, hogy a massza mindenhol bevonja a zöldséget.
7. Belekeverjük a kifőtt spagettit, és azonnal fogyasztjuk.