Újabb példa arra, hogy a legegyszerűbb hozzávalókból, viszonylag rövid idő alatt is készülhet egyedi desszert.
Ebben a sorbet-ben van egy kis csalás: történetesen az, hogy tojásfehérjével lazítottam fel. A sorbet alapvetően jeges gyümölcspüré, legfeljebb egy kis alkohol kerülhet bele. Ha fagylaltnak nevezem, kell bele tej és tojás sárgája, ha parfé, akkor tejszínhab - szóval be voltam kerítve az elnevezést illetően. Mivel a sorbet-hoz áll a legközelebb, őt választottam "keresztanyának".
HOZZÁVALÓK:
1/2 liter jó minőségű cider
3 zöld alma
1/2 teáskanál reszelt, friss gyömbér
2 tojás fehérje
1 evőkanál barna cukor
Az almákat kimagoztam, és héjastul kockákra vágtam. Egy lábosban öntöttem rá annyi cidert, hogy épp ellepje, egy evőkanál barna cukrot szórtam bele, és fedő alatt puhára pároltam. Belekevertem a gyömbért, majd kihűtöttem. Hozzáöntöttem a maradék cidert, és lazán felvertem két tojás fehérjét (itt nincs szükség kemény tojáshabra), majd ezeket is hozzáadtam. A fagylaltgépbe öntöttem és 15 perc múlva elkészült a szorbém. Kicsit lazább, mint a fagylalt, előbb is olvad, viszont tényleg maradt egy kis alkoholtartalma, ami egy kicsit pikánsabbá tette.