A Két Cica Konyhája

Vörösboros áfonyakrémleves mandulával

2014.9.03. 20:00
Vörösboros áfonyakrémleves mandulával

meggyleves3.jpg

 

 

Lassan érkezik az egészséges ételek sora. Ebbe a levesbe került egy kis vörösbor, de az alkoholtartalmát elforraltam, úgyhogy csak az íze és a színe maradt benne. Bár az amerikai tőzegáfonyának valójában nincs szüksége "rásegítésre" - megfőzve a létező leggyönyörűbb vörös színt adja. Nemcsak egészséges, hanem igazi finom, kényeztető fogás. Én most nem eszem édességet, úgyhogy számomra (kár)pótolta a desszertet is. (A saját készítésű mandulatejen még dolgozni kell egy kicsit, nem lett olyan homogén, mint a bolti.) 

Remélem, sokan kipróbáljátok!

 

 

 

Hozzávalók (6 adag):

 

500 g friss amerikai tőzegáfonya
3 deci vörösbor

1 liter víz
5 deci mandulatej

1 kávéskanál őrölt kardamom
1 evőkanál mandulaliszt

2 tojássárgája

kevés só

3 evőkanál barna cukor vagy 2 evőkanál stevia

 

100 g pirított mandulaforgács a tálaláshoz

 

 

  1.        A megmosott áfonyát a vízben és a vörösborban puhára főzzük, majd simára turmixoljuk.
  2.         A két tojássárgáját és a mandulalisztet simára keverjük, felengedjük a mandulatejjel, majd a megfőzött, pépesített áfonyához adjuk és felforraljuk.
  3.        A végén egy csipet sót teszünk hozzá, egy kávéskanál őrölt kardamom magot, és ízlés szerint édesítjük. Tálalás előtt megszórjuk enyhén pirított mandulaforgáccsal. Hidegen és melegen is isteni!

 

 

 

További tőzegáfonyás receptek és szépészeti tanácsok:https://www.facebook.com/amerikaitozegafonya

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr606658519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása