A Két Cica Konyhája

Bögrés pite csirkével és zöldségekkel

2014.12.29. 08:59
Bögrés pite csirkével és zöldségekkel

 2h0_0013.jpg

 

 

A karácsonyi habzsi-dőzsi után jól esik néhány nap "pihenés" a szilveszteri traktáig. Nálunk ilyenkor a maradékok feldolgozása, "újrahasznosítása" folyik. Ez a pite remek alapot ad a maradék sült csirke, sonka vagy más húsféle felhasználásra, de készülhet tofuból, vagy akár anélkül, kizárólag zöldségekből is. A lenti mennyiség négy kiadós adagot ad, ha kisebb formákba töltjük, hat is kijön belőle.

 

 

 

Hozzávalók (4 adag):

 

 

15 dkg csirkehús (vagy extra kemény tofu a vegetáriánus változathoz)

6 evőkanál olívaolaj

2 kis vöröshagyma, kockázva

2 szál zeller, kockára vágva

2 sárgarépa, kockára vágott

2 gerezd fokhagyma, zúzott

2 közepes burgonya, kockázva

4 evőkanál liszt

4 evőkanál szójaszósz

4 dl zöldségleves

100 g friss vagy fagyasztott zöldborsó

2 teáskanál finomra vágott zsálya

2 teáskanál kakukkfű levelek

Só és bors

200 g teljes kiőrlésű leveles tészta

 

 

 

Elkészítés:

 

 

Melegítsük elő a sütőt 200C fokra.

Vágjuk kockára a húst.

Melegítsünk fel 4 evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőbe, és közepes lángon pirítsuk a húst aranybarnára. Vegyük ki a a serpenyőből, és tegyük félre.

Öntsük a maradék 4 evőkanál olívaolajat a serpenyőbe, melegítsük fel és szórjuk bele a hagymát, a zellert, a sárgarépát, a fokhagymát, és a hagymát, és enyhén pirítsuk meg, míg a hagyma üveges lesz.

Dobjuk mellé a burgonyát, és pirítsuk tovább.

Szórjuk meg a liszttel, locsoljuk meg szójaszósszal, majd keverjük jól át, és pirítsuk még egy kicsit.

Öntsük fel az alaplével, adjuk hozzá a húst, a zöldborsót, a zsályát, a kakukkfüvet és jól keverjük össze, majd forraljuk, míg a szósz besűrűsödik.

Vegyük le a tűzről és ízlés szerint szórjuk meg sóval és borssal.

A leveles tésztát vágjuk négy egyenlő részre.

Vegyünk elő 4 nagyobb szufléformát vagy sütésálló bögrét.

Osszuk négyfelé az előkészített keveréket, és kanalazzuk a formákba.

A formákat fedjük be tésztával, és az edény széleinél jól nyomkodjuk le, majd vágjuk körben le a felesleget. A tetejét középen apró kereszt alakban vágjuk ki.

Tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük kb. 25 percig, míg a tészta szép aranybarna színt kap a tetején.

Tálalás előtt 5 percig hagyjuk állni.

 

 

 Hozzávalók / TESCO:

 

 

2h0_8095_logoval.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr707018911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása