A Két Cica Konyhája

Bolognai spagetti, hús és szója nélkül

Bolognai spagetti, hús és szója nélkül

2h0_0057.jpg

Hosszabb böjtök alkalmával egy idő után elkezdenek hiányozni a megszokott ízek. Több helyen kerestem húsmentes bolognai receptet, de úgy tűnik, mindenki leragadt annál a megoldásnál, hogy a darált húst szójagranulátummal helyettesíti - de ez a mártás annyira finom, kár elrontani a szójával, aminek van egy mellékíze, amit nem szeretek. Szerencsére már korábban rájöttem, hogy számomra a bolognai mártásban a legnagyobb élvezetet a fűszeres-vörösboros-paradicsomos mártásban főtt, pirított zeller íze jelenti. Most kipróbáltam a mártást "dupla zellerrel" (az eredeti receptben a zellergumó nem szerepel), hús nélkül. Imádtam.

Jó tudni: a zeller vízhajtó hatású, ezért ha vacsorára esszük, mozgalmas éjszaka elé nézünk - én ebédre javasolnám.

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

2h0_0052.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr417359222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása