Akárcsak a lecsó, a sárgabarack is minden évben arra inspirál, hogy újabb desszerteket próbáljak ki belőle. Most levendulásra készültem, végül a mandulánál maradtam - de még van esély a szezon vége előtt egy másik verzió kipróbálására is. Ez minden esetre nagyon jól sikerült, mindenkinek ajánlom!
Hozzávalók:
A tésztához:
200 g búzaliszt
50 g mandulaliszt
100 g cukor
1 csipet só
10 evőkanál tej
10 evőkanál olaj
1 kávéskanál sütőpor
2 tojás
A krémhez:
150 g mascarpone
50 g cukor
20 g mandulaliszt
1 tojás
4 evőkanál darált mandula
A feltéthez:
300 g felezett barack
4 evőkanál szeletelt mandula
3 evőkanál barna cukor
Elkészítés (28 cm átmérőjű sütőformához):
1. Melegítsük elő a sütőt 170 C fokra.
1. Keverjük össze a tészta hozzávalóit, és kanalazzuk bele a sütőpapírral kibélelt formába. Ez a tészta nem folyik, kanalazni és kenni kell, hogy kitöltse a sütőformát, de nem szabad felhígítani, mert emiatt nem keveredik majd össze sütés közben a mandulakrémmel.
2. Keverjük össze simára a mandulakrém hozzávalóit is, és simítsuk a tészta tetejére.
3. Végül a felezett barackokat rendezzük a tetejére, majd megszórjuk vágott mandulával és barnacukorral.
4. Az előmelegített sütőben 28-30 percig sütjük. A formában hűtsük ki, hogy a krém is megszilárduljon - csak teljesen kihűtve lehet jól szeletelni.
Galéria:
Fotók:Tóth Milán - tothmilan.hu