A Két Cica Konyhája

Baba ganoush, az arab padlizsánkrém

2015.8.13. 07:00
Baba ganoush, az arab padlizsánkrém

pad_4_masolata_2.jpg

Padlizsánkrém alatt általában az erdélyi változatot értjük, ami majonézzel készül, de gyakran tesznek bele apróra vágott pritamin paprikát is. Én is nagyon szeretem ezt a készítési módot, de ilyenkor, nyár végén a padlizsán csak terem, csak terem - és nem készülhet belőle mindig ugyanaz. Az angol nyelvű blogokon, weboldalakon gyakran találkozom a "baba ganoush-sal", ami a közel-keleti, szezámmagos padlizsánkrém arab neve (az angolok mostanában minden zöldségkrémet így hívnak, amihez elő kell sütni az alapanyagot). Mivel szezámmag és tahini mindig van itthon, én is elkészítettem a magam változatát, ami annyiban különbözik a közkézen forgó receptektől, hogy nem megszórtam pirított szezámmaggal, hanem egy emelt adagot ledaráltam, és belekevertem. Az eltarthatóságáról nem tudok nyilatkozni, mert nem érte meg a fotózás végét, de nem hiszem, hogy gyorsabban romlik, mint a közismert változat.

HOZZÁVALÓK ÉS ELKÉSZÍTÉS

Szöveg és recept: Bezselics-Békési Ildikó

Fotó: Tóth Milán Photography

Galéria:

 Fotók: Tóth Milán - tothmilan.hu

Alapanyagok: METRO

 Szöveg: Bezselics-Békési Ildikó

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr927661806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása