A Két Cica Konyhája

Camembert krémleves lazaccal és spárgával

2017.5.14. 17:30
Camembert krémleves lazaccal és spárgával

20170514_163506_2.jpg

Kell hozzá némi áldozatkészség, hogy az ember a kedvenc pezsgőjét a levesbe öntse, de ez esetben megérte!

Hozzávalók (4 adag):

200 g érett camembert sajt

20g vaj

2 evőkanál kukoricaliszt

1 kávéskanál friss kakukkfű

100 g zöld spárga

50 g füstölt lazacfilé

1,2 dl száraz pezsgő (Törley Chardonnay Brut)

1 l spárga alaplé

 20170514_163126.jpg

Elkészítés:

  1. A spárgavégeket letörjük, összezúzzuk, és kevés sóval 1 liter vízben kiforraljuk, majd leszűrjük.
  2. A camembert-t kockákra vágjuk, és a forró alaplében lassan melegítve felolvasztjuk – majd a sajt kérget leszűrjük róla.
  3. Egy másik lábasban felolvasztjuk a vajat, és enyhén megpirítjuk benne a kukoricalisztet. Felengedjük egy kevés hideg vízzel, csomómentesre keverjük, majd felhígítjuk a camembert krémmel, beletesszük a kakukkfüvet, és együtt felmelegítjük.
  4. A spárgát kis darabokra vágva megpároljuk, a füstölt lazacot vékony csíkokra vágjuk, majd a tányérokba halmozzuk őket.
  5. Ráöntjük a camembert krémlevest, és a tányéron adunk hozzá 3-3 cl pezsgőt, melyet elkeverünk benne. Vigyázat, a forró levesben a pezsgő fokozottan hat! 

Aki szeretne nyerni egy üveggel ebből a nedűből, IDE kattintva találja meg a lehetőséget.

 

Ha tetszett a recept, próbálj ki egy másik pezsgőre hangolt fogást:

Citromkrémes rizottó spárgával és zöldborsóval

img_20170507_153944.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr2512504699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása