Kell hozzá némi áldozatkészség, hogy az ember a kedvenc pezsgőjét a levesbe öntse, de ez esetben megérte!
Hozzávalók (4 adag):
200 g érett camembert sajt
20g vaj
2 evőkanál kukoricaliszt
1 kávéskanál friss kakukkfű
100 g zöld spárga
50 g füstölt lazacfilé
1,2 dl száraz pezsgő (Törley Chardonnay Brut)
1 l spárga alaplé
Elkészítés:
- A spárgavégeket letörjük, összezúzzuk, és kevés sóval 1 liter vízben kiforraljuk, majd leszűrjük.
- A camembert-t kockákra vágjuk, és a forró alaplében lassan melegítve felolvasztjuk – majd a sajt kérget leszűrjük róla.
- Egy másik lábasban felolvasztjuk a vajat, és enyhén megpirítjuk benne a kukoricalisztet. Felengedjük egy kevés hideg vízzel, csomómentesre keverjük, majd felhígítjuk a camembert krémmel, beletesszük a kakukkfüvet, és együtt felmelegítjük.
- A spárgát kis darabokra vágva megpároljuk, a füstölt lazacot vékony csíkokra vágjuk, majd a tányérokba halmozzuk őket.
- Ráöntjük a camembert krémlevest, és a tányéron adunk hozzá 3-3 cl pezsgőt, melyet elkeverünk benne. Vigyázat, a forró levesben a pezsgő fokozottan hat!
Aki szeretne nyerni egy üveggel ebből a nedűből, IDE kattintva találja meg a lehetőséget.
Ha tetszett a recept, próbálj ki egy másik pezsgőre hangolt fogást:
Citromkrémes rizottó spárgával és zöldborsóval