A Két Cica Konyhája

Omlós vadpecsenye a grillen, chimichurry, bruschetta, és alkoholmentes gintonic

2024.6.23. 20:18
Omlós vadpecsenye a grillen, chimichurry, bruschetta, és alkoholmentes gintonic

bbq_111.jpg

Nemrégiben meghívást kaptam, hogy megkóstoljam a Tesco nyári grillkínálatának újdonságait. A helyszín is rendhagyó volt: a budaörsi központ mellett újonnan létrehozott pihenőpark, mely a cég dolgozói számára készült: itt lehet elvonulva dolgozni, meetingeket tartani, mozogni és felállítottak néhány magas ágyást is, melyet az egyes divíziók fogadhattak örökbe - a grillpartihoz a PR osztály által termesztett fűszernövényeket használtuk.

20240612_110122_resized.jpg

Míg készültek az ételek notafunnychef Tóth Barnabás ez alkalomra felállított grillkonyhájában, mi belekóstoltunk az italkínálatba is, pontosabban az újdonságnak számító alkoholmentes választékot ismerhettük meg: a már bevezetett alkoholmentes sörök és pezsgők mellett az újdonság erejével bírnak az alkoholmentes ginek, martinik és habzóborok - a favorit a cukor- és alkoholmentes pink ginből, pink tonikkal kevert gintonik volt - ez hiánypótló elem az életemben, mert nagyon szeretem, csak az alkoholt nem bírom sajnos...

20240612_111221.jpg

Az előételek közül a kedvencem a bruschetta volt - mennyei, ízes paradicsommal. Meg kellett kérdeznem, milyen fajtát használtak: Tesco Finest Delisher és a Tesco bébi szilvaparadicsom keveréke került a pirítósra.

Az öntet hozzávalói (saját kútfőből): 

1 kis fej fehér hagyma, 1 gerezd reszelt fokhagyma, 1 teáskanálnyi aprított oregano- és ugyanannyi bazsalikomlevél, egy-egy csipet só és őrölt fekete bors, extra szűz olivaolaj.

20240612_112909.jpg

„Sok újdonsággal készültünk a grillszezonra, főként ázsiai vonalon. A BBQ steakek és a tengeri halak, illetve tenger gyümölcsei éppúgy elérhetők, mint a kézműves grillkolbászok vagy a különleges ízű karajok, tarják, csirkék és húspogácsák. Minden igénynek igyekszünk megfelelni, így az egészséges és húsmentes, illetve vegán étrendbe illeszthető grilltermékeket is kínálunk, hogy a család vagy a baráti társaság minden tagja együtt élvezhesse a nyári BBQ ízeket.” – mondta Varga Eszter, a Tesco Magyarország külső kommunikációs menedzsere.

20240612_122911.jpg

A sous vide termékekből akár félóra alatt éttermi szintű ebéd vagy vacsora készíthető. A készre fűszerezett húsok között van például sertésoldalas whiskey-s szósszal, dámszarvascomb fügés almaszósszal, konfitált kacsacomb és kacsamellfilé, bárány- és sertéscsülök, vaddisznógerinc, valamint lazac és pestos garnéla.

A közkedvelt hamburger- és csirkevonalon sem kell lemondani az egyedi ízekről, ugyanis többek között a flexitáriánus étrendbe illeszthető, céklával és sütőtökkel, valamint vörös babbal és sárgarépával készült sertés-marha húspogácsa, továbbá különféle indiai ízvilágú csirkemellfilék is beszerezhetők. Ezenkívül a tengerparti nyaralások ízélményét felidéző – fokhagymával, zöldfűszerrel, citromborssal ízesített – hal- és ráknyársak színesítik a választékot.

bbq_31.jpg

A BBQ ma már nem kell, hogy feltétlenül a grillezett húsokról szóljon. A húsmentesen vagy kizárólag növényi alapon étkezők is élvezhetik a grillételek nyújtotta örömöket, amihez a Tesco egyebek mellett 40%-ban zöldséget tartalmazó flexitariánus grillert, változatos ízvilágú kézműves grillsajtokat, portobello gombát és gyrost, illetve édes chili fűszerezésű marinádban érlelt tofut is kínál.

20240612_110555_resized.jpg

Az ételek elkészítéséhez és a tálaláshoz szükséges összes eszköz szintén beszerezhető az áruházban.

Aki egyedivé szeretné varázsolni a grillpartit, néhány öntettel, egyszerű salátával megteheti: vadakhoz felszolgált chimichurry szósz receptje a következő:

Chimichurry

Hozzávalók:  

- 1 nagy csokor friss petrezselyem, apróra vágva

- feleannyi friss koriander, apróra vágva

Öntet:

- 1 dl extra szűz olívaolaj

- 2 ek borecet + 1ek friss citromlé (van, aki savasabban szereti, van, aki kevésbé, kóstolgatni kell az öntetet készítés közben)

- 2 gerezd fokhagyma reszelve

- só/bors

Egy zárható edényben jól összerázzuk az öntetet, amíg homogén lesz

Ráöntjük a zöldekre és 1-2 órát állni hagyjuk.

20240612_115921_resized.jpg

Ami pedig nem hiányozhat egy grill- vagy burger partiról sem: a coleslow saláta. Íme, az én receptem az elkészítéséhez:

Coleslow saláta

Elkészítési idő: 1 óra 15 perc + állás

Nehézségi fok: 2

Hozzávalók (10 adag):

1 kisebb fej káposzta

2 közepes répa

1 apró vöröshagyma

1 evőkanál só

8 evőkanál majonéz

4 evőkanál tejföl

4 evőkanál zsíros tejszín

2 evőkanál méz

2 evőkanál citrom

1/2 csokor petrezselyem

1 csapott mokkáskanál őrölt fehérbors

1 kávéskanál ecetes torma

1 kávéskanál őrölt koriander 

Elkészítés:

  1. A zöldségeket finomra reszeljük. egy tálban összekeverjük, megsózzuk, és 30 percig állni hagyjuk. Ezt követően vízzel átmossuk, jól kinyomkodjuk.
  2. A többi hozzávalóból sima öntet keverünk, és beleforgatjuk a salátába.
  3. Jót tesz neki, ha áll egy kicsit fogyasztás előtt, érdemes előző este összeállítani!

 

Szerző: Bezselics-Békési Ildikó

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3118433773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása