A Két Cica Konyhája

Marcipánba rejtett koffeinbomba

2010.12.03. 07:30
Marcipánba rejtett koffeinbomba

Vagy ti hogy neveznétek egy süteményt, ami három adag feketekávét és négy kanál őrölt kávét tartalmaz, és mindössze tíz szeletből áll? És a kávélikőrt, mint gyújtózsinórt nem is említettem...

Csak nem Likőrös kávétortának?

 

 

A héten új formával leptem meg Dorkát, de nem sikerült zavarba hoznom: egy órára elvonult vele a konyhába, és ezzel a steppelt képződménnyel került elő. Ezzel a tortával folytatjuk hát a játékot.

A receptet olvasva ne lepődjetek meg: mikor nekiálltam, voltak pontok, mikor én is azt hittem, a kukának dolgozom, és mégsem... Egy igazán masszív, jól konstruált, finom, harmonikus torta állt össze a folyamat végén.

 

Tészta:

- 25 dkg cukor

- 5 egész tojás

- 2 dkg + 2 ek. őrölt kávé

- 20 dkg liszt

A 2 dkg kávéból 2 dl kávét készítünk, majd a cukorral sűrű sziruppá főzzük. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lassan hozzákeverjük a szirupot, majd egyenként a tojássárgákat. Végül beletesszük a lisztet és a 2 evőkanál őrölt feketekávét. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük, és lassú tűzön/180 fokos sütőben készre sütjük. Három lapra vágjuk.

 

Krém

- 25 dkg cukor

- 4 tojássárgája

- 2 dkg + 2 ek. őrölt kávé

- 20 dkg vaj

- 2 ek. liszt

- 3 cl kávélikőr

A cukorból és 1 dl kávéból szirupot főzünk, majd besűrítjük a tojássárgájával és a liszttel. Ehhez hozzáadjuk az őrölt kávét, a likőrt, végül belekeverjük a vajat. Ezzel töltjük meg a tortát, és a felületét is bekenjük vele a díszítés előtt.

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr52488847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mimozagirl 2010.12.03. 16:08:02

Hű, nagyon jól néz ki!
süti beállítások módosítása