Elkészült hát az utolsó Trendtorta, a Karácsony jegyében, mely tökéletes desszert az ünnepi asztalra: a gyerekek a díszítésért, a felnőttek pedig azért lelkesednek majd, amit a csokimáz alatt találnak: mandulás tésztát sűrű marcipánkrémmel. A rajta található apró ajándékokon, a kis mikulássapkán valahogy megosztozunk majd, de a fenyőcskéért biztosan meg kell küzdeni: ez lehet pl. az esti társasjáték nyertesének ajándéka.
Hozzávalók:
Tészta:
1/2 bögre liszt
1/2 bögre cukor
100 g szeletelt mandula
1/2 cs. sütőpor
2 egész tojás
4 ek. olívaolaj
5 ek. tej
A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd egy olajozott, lisztezett zsúrtortaformába öntjük (18 cm-es; nagy tortához duplázzuk meg a mennyiségeket), és 180 fokon, egyenletes tűzön kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha ilyen kis bucka formát szeretnénk, mint az enyém, a tortaformába sütőpapírt tegyünk, amit nem vágunk formára, csak belesimítjuk, meghagyva a gyűrődéseket.
Krém
3 dl tej
3 ek. rétesliszt
20 dkg cukor
15 dkg vaj
100 g marcipánmassza (ez nem a reklám helye, de én a Szamosban veszem: eddig ez bizonyult üzembiztosan jónak)
A tejből, a lisztből és a cukorból sűrű pépet főzünk, beleolvasztjuk az összemorzsolt marcipánt, és lassú tűzön feloldjuk benne. Félig kihűtjük, akkor hozzáadjuk a habosra kevert vajat, homogenizáljuk, és teljesen kihűtjük.
Felvágjuk a tortát, belekenjük a krémet, és kívül is bevonjuk vele. Ráöntjük az olvasztott csokoládét (a rusztikus külső kedvéért a szokásosnál kevésebbet kell dolgozni az elsimításán), és díszítjük az előre elkészített dekorációs elemekkel.
FIGYELEM! Dorka ír egy anyagot, amelyben fotókkal is illusztráljuk, hogy készül a trendtorták bevonata. Kedden olvashatjátok!