A Két Cica Konyhája

Karácsonyi marcipánkrémes mandulatorta

Karácsonyi marcipánkrémes mandulatorta

 

Elkészült hát az utolsó Trendtorta, a Karácsony jegyében, mely tökéletes desszert az ünnepi asztalra: a gyerekek a díszítésért, a felnőttek pedig azért lelkesednek majd, amit a csokimáz alatt találnak: mandulás tésztát sűrű marcipánkrémmel. A rajta található apró ajándékokon, a kis mikulássapkán valahogy megosztozunk majd, de a fenyőcskéért biztosan meg kell küzdeni: ez lehet pl. az esti társasjáték nyertesének ajándéka. 

 

Hozzávalók:

Tészta:

1/2 bögre liszt

1/2 bögre cukor

100 g szeletelt mandula

1/2 cs. sütőpor

2 egész tojás

4 ek. olívaolaj

5 ek. tej

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd egy olajozott, lisztezett zsúrtortaformába öntjük (18 cm-es; nagy tortához duplázzuk meg a mennyiségeket), és 180 fokon, egyenletes tűzön kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha ilyen kis bucka formát szeretnénk, mint az enyém, a tortaformába sütőpapírt tegyünk, amit nem vágunk formára, csak belesimítjuk, meghagyva a gyűrődéseket.

 

Krém

3 dl tej

3 ek. rétesliszt

20 dkg cukor

15 dkg vaj

100 g marcipánmassza (ez nem a reklám helye, de én a Szamosban veszem: eddig ez bizonyult üzembiztosan jónak)

 

A tejből, a lisztből és a cukorból sűrű pépet főzünk, beleolvasztjuk az összemorzsolt marcipánt, és lassú tűzön feloldjuk benne. Félig kihűtjük, akkor hozzáadjuk a habosra kevert vajat, homogenizáljuk, és teljesen kihűtjük.

Felvágjuk a tortát, belekenjük a krémet, és kívül is bevonjuk vele. Ráöntjük az olvasztott csokoládét (a rusztikus külső kedvéért a szokásosnál kevésebbet kell dolgozni az elsimításán), és díszítjük az előre elkészített dekorációs elemekkel.

 

FIGYELEM! Dorka ír egy anyagot, amelyben fotókkal is illusztráljuk, hogy készül a trendtorták bevonata. Kedden olvashatjátok!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr172520604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása