A Két Cica Konyhája

Ádventi készülődés

Ádventi készülődés

 

Tudom, hogy van még néhány hetünk, de kicsit beleuntam a saját desszert-repertoáromba, ezért elkezdtem a kísérletezést, mert az ünnepek alatt nem szeretek kipróbálatlan receptekkel előállni. Ez a fehércsoki bevonatú mandulagolyó a múlt vasárnap, délutáni tévénézés közben született.

 

Szeretem az ehhez hasonló csemegéket – a puncsgolyóból kiindulva a végtelenségig lehet variálni az összetevőket, és még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni. Fehércsoki bevonattal most kísérleteztem először, és a tartalmát is ehhez próbáltam hozzáhangolni. A bevonatot még gyakorolni kell, mert kicsit ragadós lett, de a receptet megtartjuk.
 
 
 
Hozzávalók:
-          200 g finomra darált mandula
-          4 darab mandulás keksz ledarálva
-          15 darab cukrozott cseresznye, plusz 5 darab apróra vágva
-          5 evőkanál cukorszirup a cukrozott cseresznyéről
-          5 cl cseresznyepálinka
-          100 g fehér csoki
-          2 evőkanál vaj
 
 
 
A mandulát, a darált kekszet, az apróra vágott cukrozott cseresznyét, a cukorszirupot és a pálinkát összekeverjük. A masszából golyókat formálunk, a közepébe téve egy-egy egész cukrozott cseresznyét, és fél órára a hűtőbe tesszük. A fehér csokit felolvasztjuk a vajjal, és bevonjuk vele a mandulás-cseresznyés csemegénket (ha a fehér csoki túlságosan ragad, tegyünk hozzá 1-2evőkanál vizet).

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr1003366577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurka 2011.11.10. 08:37:29

Hát ez finomnak tűnik. Nincs is jobb mint egy reggeli szénhidrátbomba :-)

organikusviselet · http://organikusviselet.blog.hu/ 2011.11.10. 10:57:55

nyamm, jól néz ki nagyon, de fogsz majd a jobban sikerült bevonatos verzióból is felrakni egy receptet?
Köszi
süti beállítások módosítása