A Két Cica Konyhája

Krumplis tészta ecetes uborkával

Krumplis tészta ecetes uborkával

 

Nálam hétvégén folytatódott a túróval töltött zsemlével megkezdett „retró” sorozat: krumplis tészta, grízpuding és erdélyi rakott káposzta váltotta egymást az asztalon. Nem egyedül engem ért el ez a járvány - a Facebookról értesültem, hogy több ismerősöm is hasonló menüvel készült. Horasz pásztortarhonyát, Tejbegríz Krisztián slambucot, Tomakonyha Attila rántott húst sütött és tyúkhúslevest főzött – ő vasárnap megfejelte az egészet egy csodás szalagos fánkkal is. Lehet, hogy a hideg teszi, de jól esik néha találkozni a régi kedvencekkel, így a hét eleje is ezeknek a recepteknek a publikálásával telik majd. Első felvonás: krumplis tészta ecetes uborkával.
 
 

A RECEPTET ELSŐ SZAKÁCSKÖNYVEM 129. OLDALÁN TALÁLOD. 

MEGRENDELHETŐ ITT.

 

 

Borító_kicsi.jpg

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr453975582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czuwaj 2012.01.30. 12:02:10

Már ki sem tudom várni, hogy jöjjön a grízes tészta. Hányat kell még aludni.

Lacusru 2012.01.30. 12:57:42

A krumpli állaga így soha nem lesz olyan, amilyennek lennie kell!
Az igazi, eredeti grenadirmars hajában főtt krumpliból készül, esetleg krumplinyomón törve :-)

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2012.01.30. 13:00:07

Jó kis étel, szeretjük is, de ezt spec. fokhagyma és babér nélkül - de gustibus.
Télen pedig botorság "friss" paradicsomot tenni bele, ha már mkindenképp, akkor egy 1 ek. házi eltevésű sokkal ízesebb (és olcsóbb).

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2012.01.30. 13:01:54

@Lacusru: nálunk "krumplipörkölt" készül, amit puhulás után villával durvára török.

Lacusru 2012.01.30. 13:01:57

@czuwaj: Mármint, hogy viszontlásd amit megettél?

A menzás grízes tésztát ha jól emlékszem, még a malacok sem ették meg :-( állandóan vissza hozta a moslékos bácsi, hogy etessék meg a gyerekekkel!

Lacusru 2012.01.30. 13:03:24

@nagypapi: Értem én, más néven paprikás krumpli. De a krumpli állaga és íze teljesen más lesz.

A paprikás krumpli galuskával megint más :-)

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2012.01.30. 13:27:25

@Lacusru: mármint a krumplis tészta alapja a paprikás krumpli...
(a száraztészták is formájuktól függően más-más ízűek)

öregpóni 2012.01.30. 14:02:40

@nagypapi: Így az igazi, csak én 1x1cm-es kockára vágom, és szinte szétfőzöm, hogy, ne massza legyen belőle!
Mostanába sokszor ez a szinte heti étrend!

Bartush 2012.01.30. 20:37:20

A recept ebben a formában nekem új, soha nem tettünk bele paradicsomot. Azt hiszem, mi tényleg jóval puritánabb formában készítettük. Maradok annál, megjegyzem a kép nagyon guszta.
süti beállítások módosítása