A Két Cica Konyhája

Narancsos spenótsaláta

2013.1.30. 06:00
Narancsos spenótsaláta

YI5M2428.jpg 

 

 

Bár korábban ez nem volt jellemző rám, kezdem megszeretni a salátákat. Hogy egészen pontos legyek, kezdenek érdekelni, így néha készítek magamnak, amit szívesen megeszek. Ezt például egy sült oldalashoz kevertem alternatív köretként a töltött krumpli mellé, de az öntet olyan jól sikerült, hogy azóta legszívesebben mindenhez ezt enném. A narancsos spenótsaláta igazi télvégi vitaminbomba, és ebben az összeállításban tényleg érdekes és finom.

 

 YI5M2431.jpg

 

Hozzávalók (2 adaghoz):

 

-          2 evőkanál csiliszósz

-          1 teáskanál reszelt, friss gyömbér

-          2 evőkanál olívaolaj

-          ½ mokkáskanál fehér bors

-          ½ lime leve és egy kevés reszelt héja

-          2 evőkanál gránátalma mag

-          1 evőkanál pirított dió

-          2 narancs filézett húsa és a felfogott leve

-          200 g friss spenótlevél

 

 

Először összeállítjuk az öntetet: a csiliszószt, a gyömbért, az olívaolajat, a fehér borsot, a lime levét, egy kevés héjat és a felfogott narancslét összekeverjük. Megmossuk és lecsöpögtetjük a spenótot, enyhén megpirítjuk a diót, és adagonként tányérokra halmozzuk. Rátesszük a narancsfiléket, megszórjuk gránátalmamaggal és meglocsoljuk az öntettel. Köretként húsokhoz isteni, vagy könnyű főfogásként is megállja a helyét.

 

 

 YI5M2555.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr225052154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása