Bár korábban ez nem volt jellemző rám, kezdem megszeretni a salátákat. Hogy egészen pontos legyek, kezdenek érdekelni, így néha készítek magamnak, amit szívesen megeszek. Ezt például egy sült oldalashoz kevertem alternatív köretként a töltött krumpli mellé, de az öntet olyan jól sikerült, hogy azóta legszívesebben mindenhez ezt enném. A narancsos spenótsaláta igazi télvégi vitaminbomba, és ebben az összeállításban tényleg érdekes és finom.
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 2 evőkanál csiliszósz
- 1 teáskanál reszelt, friss gyömbér
- 2 evőkanál olívaolaj
- ½ mokkáskanál fehér bors
- ½ lime leve és egy kevés reszelt héja
- 2 evőkanál gránátalma mag
- 1 evőkanál pirított dió
- 2 narancs filézett húsa és a felfogott leve
- 200 g friss spenótlevél
Először összeállítjuk az öntetet: a csiliszószt, a gyömbért, az olívaolajat, a fehér borsot, a lime levét, egy kevés héjat és a felfogott narancslét összekeverjük. Megmossuk és lecsöpögtetjük a spenótot, enyhén megpirítjuk a diót, és adagonként tányérokra halmozzuk. Rátesszük a narancsfiléket, megszórjuk gránátalmamaggal és meglocsoljuk az öntettel. Köretként húsokhoz isteni, vagy könnyű főfogásként is megállja a helyét.