A Két Cica Konyhája

Vargabéles forró, balzsamecetes - pálinkás baracklekvárral

Vargabéles forró, balzsamecetes - pálinkás baracklekvárral

A székelykáposzta után egy másik klasszikus: vargabéles. Eredetileg csak egy kis forró, hígított baracklekvárt terveztem hozzá, a balzsamecet azért került bele, mert egy kicsit édesnek találtam, a pálinka pedig a kezem ügyébe került, és jó ötletnek tűnt. Mindenesetre így együtt tökéletes lezárása volt a hétvégének.

 

 

 

Hozzávalók:
25 dkg túró
1 pohár tejföl
reszelt citromhéj
5 ek. porcukor
1 tojás sárgája
1 kk. vaníliaszirup
1 csomag cérnametélt (én Gyermelyit
használok, az a legvékonyabb)
6 réteslap
3 ek. olaj
1 csipet só a tészta főzővizébe
 
Az öntethez:
200 g sárgabaracklekvár
5 ek. víz
3 ek. balzsamecet
3 cl. barackpálinka

A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a porcukrot, a tojás sárgáját, a vaníliaszirupot, és simára kikeverjük. A cérnametéltet félig megfőzzük (ez kb. annyit jelent, hogy a forrásban lévő vízbe dobjuk, egyszer átforraljuk és már szűrjük is le), és összekeverjük a túróval. A réteslapokat megkenjük egy kis olajjal, és a szintén kikent tepsibe fektetünk 3 réteget. Ráöntjük a masszát, és 3 réteslappal lefedjük. 180 fokos sütőben sütjük kb. 20 percig, míg a réteslap megpirul a tetején.

A sárgabarack lekvárt felhígítjuk a vízzel, és felforraljuk. Hozzáadjuk a balzsamecetet és a pálinkát, majd forrón, a vargabélesre öntve tálaljuk.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr462396078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása