A Két Cica Konyhája

Tárkonyos savanyú bableves birsalmával

2010.11.17. 06:00
Tárkonyos savanyú bableves birsalmával
Kedvenc gyerekkori levesemet ilyentájt, az őszi-téli időszakban birsalmával ettük. Sajnos a fa azóta elöregedett, én pedig a piacon vagyok kénytelen beszerezni ezt a számomra oly fontos összetevőt. Az idén különösen ínséges időket éltünk birsalma szempontból – alig lehetett kapni, és az sem volt túl jó minőségű, ami végül a kosaramba került. Így viszont unikális élménynek minősült, mikor végre bekanalazhattam!
 

 

Hozzávalók:
 
20 dkg szárazbab
2 ek. kukoricaliszt
1 kis fej hagyma
2 dl tejföl
1 ek. ecet
babérlevél
tárkony
2 birsalma
 
A babot a főzést megelőző este beáztatjuk, hogy lerövidítsük a főzési időt. Másnap 2 l vízben feltesszük főni a hagymával, sóval, babérlevéllel együtt. Mikor nagyjából megpuhult, kivesszük a hagymát, belekeverjük a liszttel simára kevert tejfölt és a gerezdekre vágott birsalmát. Még néhány percig főzzük, majd a tűzről levéve tesszük bele a tárkonyt, esetleg néhány csepp enyhe ecetet, ha szükséges.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr62450812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

monikam 2010.11.17. 22:50:05

Sziasztok!
Nagyon sok finom receptet találtam már az oldalatokon, ezért elismerésemként továbbadományozom Neked a kreatív blogger díjat. A díjjal kapcsolatban néhány a szabály:

1. Köszönd meg, akitől kaptad.
2. Tedd ki a logót a blogra.
3. Linkeld be, akitől kaptad.
4. Add tovább további 7 blogosnak.
5. Linkeld be őket.
6. Hagyj náluk megjegyzést, értesítsd őket.
7. Árulj el magadról 7 dolgot.

Üdv:
Móni

HATTYU 2010.11.18. 06:00:28

Köszönöm szépen - de milyen logót tegyek ki? :-)
süti beállítások módosítása