Két szép padlizsán árválkodott péntek óta a hűtőfiókban. Padlizsánkrémnek készültek, de - zöldség tervez, Isten végez - feltétként kerültek terítékre ebben a remek és egyszerű tésztában.
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
-450 g fusilli
- 50 g dió, félbe vágva
- 200 g pesto szósz
- só
A padlizsánokat meghámozva és kockákra vágva egy szűrőbe rétegezzük és besózzuk. Kb. 20 percig hagyjuk, hogy lecsöpögjön. Addig kevés sóval vizet forralunk és megfőzzük a tésztát (ügyelve a csomagoláson feltüntetett főzési időre). A főzési idő utolsó 3 percére beledobjuk a padlizsánkockákat is, majd az egészet leszűrjük és egy tálban összekeverjük a pestóval. Pirított dióval megszórva tálaljuk.