A Két Cica Konyhája

Padlizsános fusilli pestóval és pirított dióval

2010.11.30. 07:30
Padlizsános fusilli pestóval és pirított dióval

Két szép padlizsán árválkodott péntek óta a hűtőfiókban. Padlizsánkrémnek készültek, de - zöldség tervez, Isten végez - feltétként kerültek terítékre ebben a remek és egyszerű tésztában.

 

 

Hozzávalók:

 

- 2 padlizsán

-450 g fusilli

- 50 g dió, félbe vágva

- 200 g pesto szósz

- só

 

A padlizsánokat meghámozva és kockákra vágva egy szűrőbe rétegezzük és besózzuk. Kb. 20 percig hagyjuk, hogy lecsöpögjön. Addig kevés sóval vizet forralunk és megfőzzük a tésztát (ügyelve a csomagoláson feltüntetett főzési időre). A főzési idő utolsó 3 percére beledobjuk a padlizsánkockákat is, majd az egészet leszűrjük és egy tálban összekeverjük a pestóval. Pirított dióval megszórva tálaljuk.

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr52481904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Italo84 2010.11.30. 15:03:53

Milyen pestotval készült ez a tészta? Házi készítés vagy valamilyen előre elkészített? Csak azért kérdem, mert ahogy láttam pesto és pesto között is lehet különbség. Pl.:
www.olaszreceptek.com/pesto_di_erbe_aromatiche vs.www.olaszreceptek.com/pestoallagenovese

HATTYU 2010.11.30. 16:32:26

nagyon is van :-)
én saját készítésűt használok, de nem mindenki rendelkezik ilyennel :-), ezért nem írom meg a blogon.
süti beállítások módosítása