A Két Cica Konyhája

Ünnepi reggeli: kuglóf és forró csoki

2010.12.25. 09:00
Ünnepi reggeli: kuglóf és forró csoki

 http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/12/07/a_napkiraly_a_kakao_meg_a_neger_aki_legyez

 

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2010/12/21/a_tokeletes_kuglof

 

A karácsonyi kuglófnak számomra rituális jelentősége van, ami talán abból adódik, hogy kedvenc napszakom a reggel, így lélekben ünnepelni is akkor tudok igazán. Gyerekkoromban végtelenül boldog voltam, mikor az éjféli misét követő késői ébredés után ünnepélyesen megszegtük a kuglófot, és együtt reggeliztünk.

Mióta felnőtt vagyok, még annyit tettem hozzá a rítushoz, hogy minden évben veszek magamnak ajándékot, amit a reggelinél bontok ki. Legszívesebben mindet akkor nézném meg, de az ajándékozókat biztosan megbántanám vele, ha nem bontanám ki este a csomagokat, pedig igazság szerint akkor nem is tudok rá koncentrálni - reggel szoktam átnézegetni őket újra, és akkor örülök nekik igazán.

A Karácsony számomra nem is ünnep, hanem egy érzelmi állapot, egy olyan igazán boldog dolog, amit nem cserélnék el semmivel. Olyan jó, hogy van!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr912536811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

empatia 13 2010.12.25. 13:55:10

A tejszínhab kimaradt az írásból, de a képen szerencsére ott van, mert az ünnepi reggelihez az dukál, méghozzá IGAZI tejszínből, amit csak nagyon kevés helyen árulnak (egyes pékségek, és nagyobb piacok).

Nem vagyok kuglóf szakértő, nálunk a legfinomabb otthon készített,omlós mazsolás kalács van.

the angel of the death 2010.12.25. 20:13:25

van az a fajta kuglof, amit ha megszegsz, akkor a lagy, forro csoki - ami a toltetleke es atitta mazsolas, narancshejjas kugloftesztat - finoman kibuggyan... ehhez jon a tejszinhabos kako/csoki ital... + valami finom lagy zene, de ez barmelyik reggelen megjatszhato, a karacsony csak dob rajta...
süti beállítások módosítása