A Két Cica Konyhája

Kókuszkocka rumos csokiöntettel

Kókuszkocka rumos csokiöntettel

 

A máklikőrgyártás szükségszerű mellékterméke a tojásfehérje. Nekivágtam hát a kókuszcsók készítésnek - hátha akad valaki, aki megeszi a kedvemért, így vízkereszt után - a kiszáradt habcsókoknál és szaloncukroknál mindenképpen vonzóbb lehetőség.

Csakhogy az első sütőlap megtöltése után meguntam a habpöttyözgetést, és a bekevert alapanyagot egy kivajazott tepsibe simítottam, és így tettem a sütőbe - próba/szerencse alapon. Fortuna nem hagyott cserben: enyhén roppanó felületű, belül puha, jól szeletelhető, tészta jellegű kókuszlap lett a végeredmény, melyet egy rumos csokikrémmel fejeztem be.

 

Kókuszlap:

 

4 tojásfehérje

200 g kókuszreszelék

200 g porcukor

 

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot és a kókuszreszeléket. Kivajazott tepsibe simítjuk, és 180 fokon kb. 15 perc alatt kiszárítjuk.

 

Csokoládékrém

 

4 dl tej

2 tojássárgája

5 dkg cukor

2 ek. liszt

2 ek. kakaópor

10 dkg fekete csokoládé

10 dkg vaj

3 cl. rum

 

A tojássárgákat a liszttel, a kakaóval, a cukorral és 1 dl tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, majd folytonos keverés mellett a masszához adjuk. Újra tűzre tesszük, felolvasztjuk benne a csokoládét és végül a vajat. Nem szabad újra felforralni, mert a tojás összecsomósodik benne! A tűzről levéve beleöntjük a rumot.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr242572607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása