A Két Cica Konyhája

Bombasztikus Bombay curry

Bombasztikus Bombay curry

 

 

 

Nem vagyok az ázsiai konyha elkötelezett híve, de a currynek nem tudok ellenállni. Itt az ételről beszélek, de magát a fűszert is nagyon szeretem. Ráadásul ez a tavasz-a-télben időjárás úgy kizökkentett meghitt téli egyensúlyomból, hogy kénytelen voltam meghökkenteni az ízlelőbimbóimat is egy jó csípős marha curryvel. Mint észlelhettétek, a héten egy nagyobb sörszállítmány landolt a konyhámban, így magától értetődő volt, hogy ezt is jó kis barna sörben főzzem meg. És elárulom, hogy soha másképp nem fogom csinálni, mert elmondhatatlanul jó lett.
 
Hozzávalók:
5 dkg vaj
2 közepes méretű vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 zöld chili paprika felkarikázva
1 ek. frissen reszelt gyömbér
1 ½ tk. őrölt kurkuma
1 tk. őrölt római kömény
1 ek. őrölt koriander
½  tk. chilipor
1 kg felkockázott marhahús
1 tk. tengeri só
40 dkg konzerv törtparadicsom
2,5 dl kókusztej
½ Dreher Bak barna sör
 
Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, beletesszük a vöröshagymát és kis lángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, chilit, gyömbért, kurkumát, római köményt, koriandert és a chiliport. Ha átmelegszik a fűszerkeverék, beletesszük a marhahúst, megsózzuk, jól átkeverjük, hogy a fűszerkrém jól bevonja és addig pirítjuk erős lángon, míg mindenütt megbarnul. Akkor beleöntjük a paradicsomot a levével együtt, összemelegítjük, majd felöntjük a sörrel, és lefedve, lassú tűzön puhára főzzük. Belekeverjük a kókusztejet, és további öt percig főzzük, míg a mártás besűrűsödik. Felkarikázott chilivel, esetleg nyers kesudióval tálaljuk.
 

 

 

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr192649898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.02.14. 11:33:31

Nagyon szép az étel! De megint egy kicsit hadd kötekedjek:
Főzni még csak-csak jó a Dreher, de ehhez az ételhez túl nehéz és alkoholos a baksör. A kókusztej valóban kívánja a barna sört, de egy jobban malátázott, magasabb alkoholtartalmú sör (Dreher bak - 7,3% alkohol)csak még jobban elnehezít, és édeskés aromáival összekuszálja az ízeket. A római kömény és a gyömbér, de a chili is egy könnyedebb, vizesebb sört kíván, ami ízeivel nem próbál fölébe kerekedni az ételnek. (Szupermarketekben is elérhető) javaslataim: Soproni Fekete Démon vagy Staropramen Cerny

Müszélia 2011.11.28. 15:44:06

nem éppen indiai recept - szent tehén, szent sör - de azért finom lehet.
süti beállítások módosítása