Imádom a masnitésztát: annyira bájos tud lenni. Vicces a farfalle ily módon való elnevezése, de legalább magyar. Hallottam olyat is, hogy valaki lepketésztának hívta, de ez olyan perverz: ki a fene enne meg egy lepkét? A masni akkor is „ennivaló”, ha nem fogyasztásra alkalmas alapanyagból készül. Én most a világ legegyszerűbb vacsoráját készítettem el belőle, másik nagy kedvencemmel, az égővörös, édes húsú kápia paprikával. És elárulom, hogy vörösbort ittam hozzá.
Hozzávalók:
- 500 g farfalle tészta
- 3 szép, nagy kápia paprika
- 1 nagy fel hagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 dl tejszín
- 3 ek. olívaolaj
- ½ tk. chilipor
- 1 tk. oregano
- só, bors
Egy lábosban hevítsük fel az olajat, és pároljuk meg benne a szeletekre vágott hagymát. Adjuk hozzá a felkarikázott paprikát, a fokhagymát és a chilit, és pirítsuk őket együtt kb. 5 percig. Akkor öntsük fel tejszínnel, fűszerezzük oreganóval, sóval, borssal.
A tésztát főzzük meg a csomagoláson található instrukciók szerint, és adjuk a mártáshoz. Frissen tálaljuk.