A Két Cica Konyhája

Spenótos lasagne szerecsendióval és darált mandulával

Spenótos lasagne szerecsendióval és darált mandulával

 

Már zöldülnek az ételek a tányéron  – bár a spenótos lasagnéhoz szükség van egy kis salátára, hogy tavaszi fogás váljon belőle, azért nagyon finom.

 
Hozzávalók:
-          500 g lasagne tésztalap
 
-          500 g spenót (mirelit vagy friss spenót előfőzve és pürésítve)
-          250 g ricotta sajt
-          2 dl tejszín
-          100 g pirított mandulaforgács darálva (fél marékkal tegyünk félre a beszóráshoz)
-          5 dkg reszelt parmezán sajt
-          ½ kk. őrölt szerecsendió
-          1 ek. vaj
-          só, frissen őrölt fekete bors
 
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, és felmelegítjük benne a spenótot, majd felöntjük tejszínnel. Szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, és hozzákeverjük a darált mandulát és a ricottát.
 
A besamelhez:
-          6 dkg vaj
-          6 dkg liszt
-          5 dl tej
-          2 tojás
-          3,5 dkg frissen reszelt parmezán
-          Egy csipet szerecsendió, só
Kis serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd meghintjük liszttel, és rövid ideig pirítjuk, míg világos zsemleszínű lesz. Akkor felöntjük tejjel, és simára keverjük, majd felforraljuk. Ha sűrűsödni kezd, a tűzről levéve hozzákeverjük a kissé felvert tojásokat, majd folyamatos keverés mellett, forráspontig hevítjük. Belekeverjük a sajtot, sózzuk, fűszerezzük.
 
Összeállítás:
Egy réteg lasagne lapot a tepsibe teszünk, majd rásimítjuk a spenótos keveréket. Ezután újra tészta következik, majd spenót, végül tésztával fedjük le. Ráöntjük a besamelt, a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal és egy kis parmezánnal, és előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük (akkor jó, ha a teteje aranybarnára sült). Tálalás előtt 10 percig pihentetjük – így könnyebb lesz szeletelni.
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr202760163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Müszélia 2011.08.08. 19:33:32

nagyon vonzó. muszáj hozzá a besamel? csak mert sok a kalória.
süti beállítások módosítása