A Két Cica Konyhája

Medvehagymás sajtleves szerecsendióval

Medvehagymás sajtleves szerecsendióval

 

Láthatjátok - nem viccelek! A héten tényleg medvehagyma lesz medvehagymával, hiszen szombaton hazatoloncoltam egy komolyabb kontingenst a piacról, és ezzel "játszottam" egész hétvégén. Ez a leves a büszkeségem - miatta fogom egész évben várni a medvehagyma-szezont!

 

Hozzávalók:

- 2 cs. medvehagyma

- 250 g cheddar sajt, reszelve

- 2 közepes krumpli

- 1 petrezselyem gyökér

- 1 kisebb vöröshagyma

- 1 l. zöldségalaplé

- só, őrölt szerecsendió

- 1 ek. vaj

 

A vajon megpároljuk a feldarabolt krumplit, a petrezselyemgyökeret és a hagymát. Mikor a hagyma üvegesedik, beletesszük a felvágott medvehagymát is, és együtt pároljuk néhány percig. Mikor a levelek megpuhultak, megsózzuk, felöntjük az alaplével és puhára főzzük. Akkor leturmixoljuk, beletesszük a reszelt sajtot és a szerecsendiót, és lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, míg a sajt teljesen felolvad. Azonnal tálaljuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr442779868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása