Láthatjátok - nem viccelek! A héten tényleg medvehagyma lesz medvehagymával, hiszen szombaton hazatoloncoltam egy komolyabb kontingenst a piacról, és ezzel "játszottam" egész hétvégén. Ez a leves a büszkeségem - miatta fogom egész évben várni a medvehagyma-szezont!
Hozzávalók:
- 2 cs. medvehagyma
- 250 g cheddar sajt, reszelve
- 2 közepes krumpli
- 1 petrezselyem gyökér
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 l. zöldségalaplé
- só, őrölt szerecsendió
- 1 ek. vaj
A vajon megpároljuk a feldarabolt krumplit, a petrezselyemgyökeret és a hagymát. Mikor a hagyma üvegesedik, beletesszük a felvágott medvehagymát is, és együtt pároljuk néhány percig. Mikor a levelek megpuhultak, megsózzuk, felöntjük az alaplével és puhára főzzük. Akkor leturmixoljuk, beletesszük a reszelt sajtot és a szerecsendiót, és lassú tűzön, kevergetve addig főzzük, míg a sajt teljesen felolvad. Azonnal tálaljuk.