A Két Cica Konyhája

Egy tökéletes piknik

2011.4.04. 14:00
Egy tökéletes piknik

 

Eljött végre a nap, amit egész télen vártam: az első vasárnapi ebéd a szabadban. A piknik afféle városi szórakozás: a vidéki emberek a legritkább esetben hagyják el a konyhát vagy az ebédlőt étkezés céljából. Számukra a kert inkább munkaterület, akár veteményest, akár füvet gondoznak.

Nekem azonban már falusi kislány koromban is a piknik volt a mániám: bár a konyhaajtótól három méterre is megvalósíthattam volna ugyanezt, tavaszi-nyári délutánokon, az ebéd utáni csendespihenőt követően összepakoltam az uzsonnaszendvicseket, egy pokrócot, a húgomat és a szomszéd Karcsikát, és kicipeltem őket a házunktól ötven méterre lévő temető melletti hársfaligetbe piknikezni. Evés után általában virágot szedtünk a temetőárokban - ezidőtájt ibolyát, amit aztán szépen csokorba kötve hazavittünk. Ez ugye már "boldog békeidőknek" számít, amikor még lehetett ibolyát szedni: két hete magam sem hittem el, mikor ott álltam az egyik szigetközi ártéri erdőben, bokáig gázoltam a hóvirágban, hogy nem szakíthatok le egy szálat sem - védett lett ugyanis. Így a tavasz mérföldköveinek számító, nagy családi virágszedések - márciusban hóvirág, áprilisban ibolya, májusban gyöngyvirág - már szinte mesebeli álomnak tűnnek.

Ahogy a tegnapi piknikünk is, amikor zavartalan napsütésban, egy szál pólóban órákig csemegéztünk egy pokrócon heverészve...

 

A menü a következő volt:

 

Normandiai almatorta

 

 

Fűszeres kenyértorta csirkemellel töltve

 

 

 

Marcipános-mákos muffin konyakos fekete cseresznyével

 

 

 

Bagett medvehagymás tojáskrémmel

 

 

 

Kapribogyós körözött mini bagettekben

 

 

 

Kétrétegű brownie fekete és fehér csokival

 

 

 

A RECEPTEK A HÉT FOLYAMÁN ÉRKEZNEK!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ketcicakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr52798111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogis 2011.04.04. 14:38:26

Pályázat Gasztrobloggereknek!

Keressük a legjobb tokaji borecetes recepteket!

A Tokaji Borecet Manufaktúra Magyarországon egyedülálló módon kiváló minőségű tokaji borokból készít borecetet. A magas minőségű alapanyagokra garancia, hogy a szakmai berkekben is elismert Tokaj Nobilis borászat borait használjuk fel boreceteink készítéséhez.
Célunk, hogy kiváló alapanyagként hozzájáruljunk az Ön ételei magasabb minőségéhez!

Receptversenyünkre gasztrobloggerek jelentkezését várjuk, akik tokaji borecettel készült fogásokkal indulhatnak. Jelentkezés esetén postázzuk teljes mintapalettánkat, ezek segítségével kell az ételeket elkészíteni. A legjobb recepteket kiválogatjuk, és készítőjük nevével egyetemben publikáljuk egy Magyarországon elsőként megjelenő borecetes kiadványban.

Részletek:

tokajiborecet.hu/hirek/palyazat-gasztrobloggereknek

starfi · http://starfokker.blogspot.com/ 2011.04.04. 18:56:01

ú hát ez mind nagyon-nagyon jól néz ki és milyen finom lehet! :)
süti beállítások módosítása