Még sosem dolgoztam tápiókával, ezért ez a kaland alapanyagkísérletnek indult - végül egy nagyon finom, nagyon nem felnőtt vasárnapi reggeli lett belőle. A maradékot alaposan behűtöttem, és ebéd után került terítékre, sok friss eperrel.
Hozzávalók:
- 200 g tápiókagyöngy
- 1/2 l húsos, sűrű kókusztej
- 2 dl tej
- 3 ek. méz
- 1 kk. vaníliakivonat
A gyöngyöket előző este beáztattam a tejbe, és a hűtőben töltötték az éjszakát. Reggel nagyon kis lángon elkezdtem főzni, felöntve a kókusztejjel. Lassan kavargatva, óvatosan főztem legalább 25 percig, mire a kis cukorszerű golyócskákból kipattantak az áttetsző gyöngyök. A tűzről levéve tettem bele a mézet és a vaníliát, és a "meleg teszt" haladéktalanul megkezdődött - de hidegen is ugyanolyan finom.